Uz odgodu orgazma
32

Otkrijte sve čari tantričkog seksa, poze su stare hiljadama godina, a užitak je zagarantiran

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Tantrički seks vodi porijeklo iz Indije i smatra se da je osmišljen prije šest hiljada godina. Ova vrsta seksa sve je popularnija u zapadnom svijetu, dok je za istočnjake ona nešto potpuno uobičajeno.

Tantrički seks zabranjuje mušku ejakulaciju, jer se smatra kako preokupacija time troši žensku seksualnu energiju i krade njenu mogućnost za višestruke orgazme.

Ukoliko volite brže varijante seksualnog čina, onda tantra nije za vas. Tantrički seks je dug, spor i duhovno vas povezuje s partnerom. Njegov cilj je da bez razmišljanja o vrhuncu uživate dok vodite ljubav, piše Women's health.

"Tantra je drevna hinduistička praksa koja promovira dublju intimnost korištenjem daha, sporijim dodirima i odgođenim orgazmom", objašnjava seksolog Dawn Michael.

Kroz tantru stvarate bolju komunikaciju s partnerom jer se partneri usredotočiju jedni na druge. Također, tantra pomaže muškarcima koji pate od prerane ejakulacije, jer je mogu odgoditi.

"I dok u ovom seksu orgazmi nisu cilj, 'tantrički orgazmi' se često nazivaju transcendentalnim iskustvima," rekla je seksologinja Sally Valentine.

Tantrički seks je jedna vrsta meditacije i nema početak i kraj, ali je za njega potrebna priprema i vrijeme. Stoga odvojite slobodno nedjeljno poslijepodne i uživajte.

Posebne pripreme

U sobi napravite raspoloženje kao da obavljate mali ritual. Zapalite mirisne svijeće, na krevet stavite dosta jastuka i pustite laganu muziku. Važno je da osjetite partnerovo tijelo. Gledajte partnera u oči, komunicirajte s njim i dodirujte ga. Probudite nova osjetila.

Vaše disanje mora biti lagano i duboko, trebate biti svjesni svojih udaha i izdaha. Ova mantra pomoći će vam da se oslobodite stresa, da se odvojite od svakodnevnice i da se cijelim svojim duhom i tijelom povežete s partnerom.

Pogled je također veoma značajan jer su oči najmoćniji kanali kojima putuje seksualna energija. Također, jedno drugom možete pružiti i mini erotsku masažu.

Komunikacija je veoma bitna, stoga svom parteru recite sve što osjećate dok vam se tijela dodiruju, tako ćete stvoriti poseban nivo intimnosti i otvorenosti, a ljubav će samo rasti.

Za vrijeme vođenja ljubavi pokušajte prepoznati gdje osjećate napetost i probajte se opustiti.

Poza tantričkog seksa

Yab Yum je tradicionalna poza za tantrički seks. Muškarac sjedi u pozi lotosova cvijeta, uspravnih leđa, a prekriženih nogu. Žena treba sjesti na njega, licem u lice i zagrliti ga nogama. Na taj način poza postaje zajednička. Na ovaj način se partneri mogu gledati u oči, dodirivati čelom i ujednačiti disanje. Ovdje može i ne mora doći do penetracije. Kroz ovu pozu tantričkog seksa stvorit će se duboka povezanost na duhovnom i energetskom nivou.

Odgađanje orgazma

Pokušajte odgoditi orgazam koliko god to možete. Osjetite li da je vrhunac blizu, stanite i ne mičite se. Ostanite tako neko vrijeme i uživajte u tom osjećaju, što duže odgađate orgazam, on će na kraju biti intenzivniji.