Savjeti stručnjaka
0

Naučite prepoznati 'male signale' djevojaka

Sarajevo-x.com
Djevojke većinom očekuju da muškarac načini prvi korak, no muškarci su često nesigurni u sebe ili pak ne znaju prepoznati ‘male signale’ koje djevojke šalju. Muškarce ponekad ‘plaši’ i činjenica da djevojka koja im se dopada već ima dečka, te zbog toga se ogluše na otvorene pozive. Magazin Fox News donosi listu od nekoliko ‘sitnih znakova’ pomoću kojih ćete lako prepoznati da li je djevojka koja vam se dopada ‘slobodna’ i da li joj zaista trebate prići.

1. Ukoliko njen pogled neprestano ‘kruži’ prostorijom kao da nekoga traži budite sigurni da djevojka nije u vezi, jer djevojke koje već imaju dečke ne ‘razgledaju’ previše oko sebe.

2. Kontakt očima je većinom porvi znak i ukoliko vas ona intenzivno promatra i još pri tome se smiješi imate velike šanse za prolaz.

3. Ukoliko primjetite da razgovara s dečkima koji je okružuju, to vjerovatno znači da je veoma otvorena i komunikativna osoba.

4. Ukoliko primjetitie kako njen tužni pogled često promatra neki zaljubljeni par, znajte da je to jedan od znakova da je trenutno ‘slobodna’ ida se vjerovatno s tugom prisjeća kako je i ona nekad bila isto tako zaljubljena.

5. Govor tijela otkriva mnogo o osobama. Ako već ima dečka ona zasigurno neće neprestano vrtiti pramen kose ili dodirivati druge dečke dok s njima razgovara. Obratite pažnju na govor tijela jer on vam može mnogo reći. Naprimjer, ako stoji ispred vas prekrštenih ruku to je znak da nije zainteresovana i da je ne zanima to što joj govorite, ali ako vas tokom razgovora suptilno dodiruje – samo nastavite razgovor, jer to je i više nego dobar znak.

6. Ukoliko nemaju dečke djevojke su češće u ženskom društvu. Ako vidite djevojku koja vam se dopada kako je veoma često u društvu prijateljica, velike su šanse da je ona ‘solo’.

7. Djevojke koje su u vezi nisu baš prijateljski nastrojene prema drugim muškarcima. Ukoliko primjetite da je djevojka koja vam se dopada veoma ljubazna i prijateljski raspoložena velike su šanse da nema dečka.

Ipak, ako niste sigurni veoma lako možete saznati ima li dečka. Priđite joj i tražite njen broj telefona. To ne boli, a zasigurno je najjednostavniji način da saznate ima li dečka ili ne.