Najbolje poze za postizanje trudnoće

S
Sarajevo-x.com
14.12.2009. u 08:15
0
11
Najbolje poze za postizanje trudnoće
0
Najbolje poze za postizanje trudnoće
Nekima se čini da na svijetu nema ništa lakše nego zatrudniti, međutim, mnogo je onih koji se neće složiti sa ovom konstatacijom jer im to ne uspijeva iz više razloga, a najčešći je loš kvalitet sperme. U nekim slučajevima i sami možete pomoći uspješnijem začeću, piše list Times of India, a evo koje su poze za to najpogodnije.
Misionarska poza

Misionarska poza, odnosno poza u kojoj se muškarac nalazi iznad žene smatra se najboljom za brže začeće jer upravo taj položaj omogućava najdublju penetraciju i isporučivanje sperme najbliže maternici.

Podignuti kukovi

Podizanjem kukova žene koja leži pomaže se bržem stupanju u stadij trudnoće jer se time maternica bolje izlaže primanju sperme, a u tome može pomoći jedan obični jastuk koji će partnerica staviti ispod sebe.

"Doggy" poza

Seksualni odnos pri kojem je muškarac iza žene okrenute leđima također je jedna od preporučljivih poza jer se sperma dostavlja blizu maternice i povećavaju šanse za začećem.

Također je korisna i poza u kojoj muškarac i žena leže jedno uz drugo.

Neće se svi složiti da seksualne poze imaju veze sa trudnoćom, ali stručnjaci ističu da je to logičan zaključak.

Orgazam

I za kraj nešto što nema veze sa pozama. Istraživanja su pokazala da je ženski orgazam također veoma bitan u začeću jer kontrakcije koje se pritom dogode omogućavaju bolje propuštanje spreme do maternice. Ipak najvažnija lekcija je: zabavite se dok pokušavate zatrudniti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: