{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarce više privlače žene koje se ponašaju glupo

25.5.2012. u 22:21
2
57
Muškarce više privlače žene koje se ponašaju glupo
2
Muškarce više privlače žene koje se ponašaju glupo
Ako je vjerovati rezultatima najnovijih istraživanja, muškarci su "programirani" da traže žene koje se ponašaju glupo, jer to znači da ih je lakše iskoristiti.
Prema riječima istraživača, muškarci su se samo malo promijenili od doba neandertalaca, kada je širenje vlastitih gena bilo najvažnije.

Istraživači su razgovarali sa muškarcima i ženama kako bi napravili listu 88 faktora zbog kojih je žene lakše iskoristiti, npr. ujedanje za usnu ili pospan izgled.

Kasnije su fotografije pokazali drugoj grupi muškaraca koji su trebali ocijeniti koliko žene na fotografijama smatraju poželjnim, prenosi The Telegraph.

Fizičku ranjivost, kao što je nizak rast, muškarci nisu smatrali seksualno atraktivnom.

Psihičke ranjivosti, kao npr. žene koje se ponašaju nezrelo ili koje djeluju manje inteligentno, su rezultirale boljim ocjenama.

Muškarci su veće ocjene davali ženama koje izgledaju gluplje, nego onima koje su izgledale inteligentno na fotografijama.

Međutim, interes je znatno opao kada im je postavljeno pitanje o mogućnosti duže veze sa "glupim" ženama.

"Procjena trenutne ranjivosti žene je ključna za aktivaciju psihološkog mehanizma povezanog sa seksualnim iskorištavanjem", zaključak je istraživanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: