Par se upoznao na frontu
191

Malo drugačije vjenčanje: Ukrajinska snajperistkinja se udala u šumi, puška kao "modni dodatak"

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ukrajinska snajperistkinja Evgenia Emerald - poznata kao "Ivana Orleanka" svoje zemlje - udala se za muškarca, vojnika kojeg je upoznala na početku ruske invazije.

Snajperistkinja i suborac Evgenij Stipanjuk vjenčali su se u petak blizu fronta na ceremoniji održanoj u šumi u Harkivu.

Datum vjenčanja imao je posebno značenje za par jer je petak bio Dan branitelja, državni praznik u čast veterana i poginulih pripadnika ukrajinskih oružanih snaga. Bio je to i Stipanjukov rođendan.

Vojni general vodio je ceremoniju vjenčanja para, koji se zaljubio ubrzo nakon početka rata u februaru i brzo su se zaručili u augustu.

"Razumijemo da bi svaki dan mogao biti posljednji i ne želimo odgađati život za kasnije", napisala je Emerald na Instagramu.

Na fotografijama koje su podijelili na društvenim mrežama, Evgenia se može vidjeti u dugoj bijeloj vjenčanici, dok je njen suprug odlučio nositi vojnu uniformu i pištolj. Umjesto cvijeća, mlada je u rukama držala klasje pšenice.

Trenutke svog "posebnog dana" podijelila je na Instagramu, napisavši da "idealnije vjenčanje nije mogla zamisliti".

"Danas sam službeno postala supruga vojnog lica. To se dogodilo na prvoj liniji i general Oružanih snaga Ukrajine vodio je ceremoniju", otkrila je.

"Ovo je poseban dan – mnogo je razloga za slavlje. Želim čestitati svim braniteljima. Slava Herojima! Čestitam i svom voljenom, jer mu je danas rođendan. Sada sigurno nikada neće zaboraviti datum svog vjenčanja", dodala je.