Da sačuvaju svoje brakove
0

Malajke savjetuju ženama da budu kurve u krevetu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Grupa žena iz Malezije, okupljena u Klub poslušnih supruga, u subotu je poručila svojim članicama da, ako žele sačuvati svoje brakove i spriječiti nasilje u porodici, trebaju biti "kurve u krevetu".

Islamska grupa Global Ikhwan održala je inauguracijski sastanak u Kuala Lumpuru te pritom udatim ženama podijelila savjete o tome kako zadovoljiti svoje muškarce i spriječiti njihovu nevjeru.

"Dobra supruga radi ispravne stvari, vodi brigu o djeci, ali i pored toga mora zadovoljiti seksualne potrebe svog partnera. Ako on poželi seks, dajte mu", poručila je potpredsjednica kluba Rohaya Mohamad, a prenosi AFP.

Ona je dodala kako je 30 posto članica njihovog kluba u poligamskim brakovima, dok su ostale jedine supruge. Klub je otvoren i za nemuslimanke.

"Svog supruga morate zadovoljiti. Dobra žena bi u krevetu trebala biti kurva", stav je ove 46-godišnje doktorice, čiji muž ima još tri žene.

Klub na čijem je čelu okuplja 800 članica iz Malezije i oko 200 iz drugih zemalja. Sve one prisustvovale su okupljanju, na kojem je upriličeno i 10 vjenčanja. Sve mladenke su nove članice kluba.

"Ako je supruga pokorna, onda se njen muž dobro osjeća i zabavno mu je, što izgrađuje bliske veze i veću ljubav, tako da niko ne odluta", uvjerenja je 23-godišnji mladoženja Mohamad Shurahbil Amran.

Njegova supruga Umuhani Lokman Hakim (19), odjevena u pozlaćenu vjenčanicu, na pitanje zašto se pridružila klubu kratko je odgovorila: "To je ispravna stvar da bi se porodica držala na okupu."

Ne moramo ni objašnjavati da je ovaj klub naišao na kritike mnogih drugih udruženja žena koje smatraju da teret držanja porodice na okupu ne treba biti stavljen samo na leđa supruga, te da treba težiti jednakosti u braku.

"Ne možemo se vraćati u vrijeme pećinskog čovjeka, gdje je muškarac vukao ženu za kosu i odvodio je u pećinu da se zadovolji. Moramo znati da je uloga žene mnogo veća od uloge seks igračke", tvrdi izvršna direktorica udruženja EMPOWER, Maria Chin Abdullah.

U islamu je poligamija dozvoljena, a u Maleziji više od 60 posto populacije živi u takvim bračnim zajednicama. Muškarcima je dozvoljeno da imaju do četiri supruge.