Ljubav u doba korone: Održali vjenčanje uprkos otkazivanju svečanosti

Ljubav u doba korone: Održali vjenčanje uprkos otkazivanju svečanosti
0
D
DP
23.3.2020. u 16:22
1
komentara
0

dijeljenja
Ljubav u doba korone: Održali vjenčanje uprkos otkazivanju svečanosti Ilustracija: Shutterstock
Par koji je detaljno planirao svadbu 21. marta na njujorškom Chelsea Piersu, odlučio se vjenčati uprkos otkazivanju svečanosti.
"David i ja smo zaista bili uzbuđeni zbog vjenčanja. Bavimo se organizacijom događaja i do sada smo priredili na stotine svečanosti. Došao je red i na nas. Planirali smo vjenčanje za oko 200 gostiju, trebali su doći iz cijele zemlje", kaže mlada Madeline Dougherty.

Madeline  i njen zaručnik David (36) prošlog četvrtka poslali su poruke gostima u kojima je pisalo da se svadba otkazuje. Odluku su donijeli jer je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio objavio da je desetak hiljada New Yorka zaraženo koronavirusom. U gradu je proglašeno izvanredno stanje.

"Zbog svega što se događa s koronavirusom ne bi bilo korektno tražiti od zvanica da dođu na vjenčanje jer nije sigurno. Odlučili smo odustati od svadbe, ali nismo odustali od braka. Vjenčali smo se na krovu naše zgrade u prisutnosti petero prijatelja", objašnjava Madeline.

Umjesto ukusnih specijaliteta i egzotičnih koktela, mladenci su prisutne poslužili burgerima.
Madeline su nove okolnosti naučile da je njen suprug David spreman na sve kako bi se ostvarili njihovi zajednički planovi.

"Naša mu je veza ispred svega. Pruža mi veliku podršku u životu i bio je nevjerovatan dok smo prolazili kroz sve ovo. Ako izdržimo sljedeće sedmice u karantini, vjerojatno ćemo proći kroz sve drugo u životu", navodi Madeline.

Usprkos nagloj promjeni planova, mladenci nisu previše razočarani, piše Fox News.

"Mnogo ljudi se trenutno nalazi u lošoj situaciji i sve nas to pogađa. Sretni smo što smo uopće imali priliku da se vjenčamo. Vjenčanju smo pristupili sa zahvalnošću, pozitivnom energijom i nije bilo onako kako smo mislili da će biti", navodi Madeline.Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...