{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istine i laži iza mitova o seksu

S
21.12.2007. u 15:20
0
0
Istine i laži iza mitova o seksu
0
Istine i laži iza mitova o seksu
O seksu postoji mnogo mitova a iza njih se kriju mnoge laži, ali i istine. Redakcija magazina Men's Health razgovarala je s vodećim stručnjacima i terapeutima u ovoj oblasti i donijela pravu sliku iza svakog mita.
Neobrezani muškarci imaju bolji seks
NETAČNO: Istražitelji koji su analizu vršili nad muškarcima koji su se kao odrasli podvrgli obrezivanju, donijeli su zaključak da nema rezlike između spolnog nagona, erekcije, ejakulacije i općenito seksualnog užitka između obrezanih i neobrezanih muškaraca.

Neke žene mogu doživjeti orgazam stimulacijom bradavica
TAČNO: Svaka je žena drugačija i ovo nije pravilo no neke su studije pokazale da je gornji dio bradavica osjetljiviji i može pružiti ženi seksualno zadovoljenje u vidu orgazma.

Prosječna dužina penisa u erekciji je 20 centimetara
NETAČNO: Polako, smirite doživljaje. Normalna (ako je to prava riječ) dužina penisa u erekciji je između 13 i nešto više od 15 centimetara.

Jedenjem ostriga postat ću više uspaljen
NETAČNO: Vi sami sebe činite uspaljenim - tačnije osoba s kojom ste, vaš mozak i tijelo koje prima podražaje. Ne postoji niti jedan naučni dokaz koji potvrđuje da jedenje ostriga povećava seksualni apetit.

Sperma ima niskokalorična svojstva
NETAČNO: Većinski dio sperme čine fruktoza i enzimi koji nisu ni slučajno niskokalorični.

Ako iz prehrane izbacim brokule i kafu, sprema će imati bolji okus
TAČNO: Sperma je prirodno gorkog okusa, a jedenjem brokula i pijenjem kafe njen se okus može pogoršati.

Muškarci misle na seks svakih 7 sekundi
NETAČNO: Ova se brojka vrlo često spominje, ali istraživanja pokazuju da samo 23% muškaraca vrlo često u toku dana misli na seks. Osim toga, to je nemoguće izračunati jer niko ne bilježi i ne prati vrijeme kada razmišlja o seksu.

Žene mogu doživjeti orgazam kada vježbaju
TAČNO: Mnogim ženama je potrebna tjelovježba, naročito u predjelu bedara i nogu kako bi doživjele orgazam. Tokom vježbanja tijelo luči endorfin i dopamin koji mogu zamijeniti užitak klitoralne stimulacije.

Seks u vodi ubija spermu
TAČNO/NETAČNO: Neki od spermatozoida koji nisu baš spretni plivači neće stići do "pravog" odredišta, ali seksanje u vodi, bazenu ili kadi nije efektivan način kontracepcije. Trudnoća je itekako moguća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: