Ljubav i veze
0

Ipak su žene te koje više uživaju u vezama bez obaveza

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Barem trećina mladih u ovom vremenu su imali takozvanog prijatelja ili prijateljicu sa povlasticama, odnosno seks bez obaveza s nekim s kim se inače druže.

Međutim, istraživanje je pokazalo da mladi ljudi ipak žele nešto više od pukog seksa, potvrdilo je to njih više od 50 posto.

Povremeno viđanje s nekim, otkrilo je istraživanje, je jako popularno kod mladih ljudi, a veliki broj njih smatra da su brak i djece nešto što treba ostaviti za četrdesete godine života.

Istraživanje OnePlusOnea i omladinskog foruma YouthNET je pokazalo da mladi vrlo teško izdrže u potrazi za istinskom ljubavi i upadaju u emocionalne zbrke. Također se pokazalo da su muškarci ti koji su istrajniji nego žene.

Uprkos stereotipu da su muškarci ti koji su bezosjećajni i kojima je bitan samo seks, pokazalo se da su žene te koje radije žele povremene susrete i seks bez obaveza.

Pokazalo se na osnovu ovog istraživanja, prenose britanski mediji, da 48 posto žena uživa u usputnosm seksu sa prijateljem, u poređenju sa 46 posto muškaraca.