Rast nataliteta
9

Hotel u Kanadi nudi besplatan boravak parovima koji "prave" bebu

S.H.P.
Za Valentinovo se ove godine možete prepustiti degustacijskom meniju u vrhunskom restoranu u Vancouveru, otići u Whistler na skijaški odmor ili rezervirati planinsku kućicu iz koje ćete moći gledati kako pada snijeg, piše CNN.

Ali za one koji su umorni od takvih romantičnih klišea, hotel Zed u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, nudi puno bolju i povoljniju alternativu. Paket "Nooner" podrazumjeva četvorosatni boravak u hotelu s brojnim aktivnostima koje možete upotrijebiti sa svojim partnerom (igranje ping-ponga ili relaksiranje u bazenu).

Ove godine lanac hotela Zed promiče rast nataliteta, pa će svi korisnici koji dobiju bebu devet mjeseci nakon korištenja paketa Nooner dobiti besplatan boravak u hotelu sljedećih 18 godina.

Izvršna direktorica hotela Zed, Mandy Farmer, smislila je originalnu ideju Nooner kada su joj djeca bila mala i kada se borila kako da nađe dovoljno slobodnog vremena za svog supruga i sebe, bez djece. Romantični izlazak puno joj je bio privlačniji od buketa karanfila i kutije čokoladica.

"Mislim da ne možemo ubijediti nekoga ko ne želi da ima dijeta, ali ako ozbiljno razmišljate o proširenju porodice, zašto ne biste pokušali? Ako uspijete slavit ćete začeće vaše bebe puni 18. godina", kazala je Farmer.

Ova ponuda otvorena je svima bez obzira na rodni identitet ili seksualnu orjentaciju. Međutim, nije se svima svidjela ova ponuda. Holet je primio i nekoliko kritika putem mailova i komentara na društvenim mrežama.

Ponudu su nazvali sramnom, odvratnom i diskiminirajućom.