Anketa "Seks vs. internet"
0

Dvanaest posto žena bi radije ostalo online

Sarajevo-x.com
Internet jeste slavan izum, ali je li stvarno bolji od seksa? Za većinu Amerikanaca, odgovor je i dalje odlučno "ne". No, ima tu i onih koji bi se odrekli "zabave u krevetu" zbog interneta. Na opće iznenađenje, među njima je više žena nego muškaraca, objavio je "Aol News".

Zapravo, tog iznenađenja ne bi trebalo biti ako se zna da su žene procentualno zastupljenije na internetu nego muškarci, barem u posljednjih pet godina. Nadalje, žene ne koristite internet samo za kupovinu ili provjeru tračeva o slavnim osobama, već su brojnije od muškaraca čak i u području online igara, ma koliko možda prevladavala drukčija mišljenja.

"Aol News" je nedavno proveo anketu među 1.074 Amerikanaca s pitanjem "Ako biste morali birati, biste li odustati od seksa ili Interneta?".

Dvanaest posto ženskih ispitanika je odgovorilo da bi bile spremne odreći se seksa, ako bi to značilo da mogu koristiti internet, dok je među muškarcima bilo 10 posto takvih.

No, zato je 63 posto muškaraca odgovorilo da bi odustali od interneta zbog seksa, a s njima se složilo i 45 posto ženskih ispitanika. Zanimljivo je da je skoro 43 posto žena odgovorilo kako "nema svoje mišljenje" o tom pitanju, dok je takvih muškaraca bilo 27 posto.

U svakom slučaju, dilema je, srećom, samo hipotetički bila postavljena pred ispitanike, niko od njih se nije uistinu morao odreći bilo čega. I isto tako srećom, navodi "Aol News", ispitanici su pokazali da internet nije vrijedan celibata.