Ljubav i veze
0

Držanje za ruke je važno

Sarajevo-x.com
Parovi nikada ne bi trebali podcijeniti važnost fizičke naklonosti i privrženosti u vezi.

Početak veze je ujedno i novo iskustvo i početak novog životnog poglavlja dvije osobe. One vremenom saznaju više jedno o drugom. Pokazivanje naklonosti je dobar i zabavan način da pokažete koliko vam je stalo do nekoga. Sam poljubac znači mnogo jer označava razvijanje romantične veze i ima poseban značaj sa ženske perspektive. Poljubac im daje osjećaj povezanosti sa njihovim partnerom.

Analizirajući tipično muško i žensko ponašanje, uočeno je da žene smatraju pobljubac načinom povezivanja, dok je ljubljenje za muškarca samo čin koji prethodi seksu. Muškarci često previde važnost ljubljenja i maženja, dok je ženama često potrebno da se uvjere da su voljene i poželjne, piše list The Times of India.

Često se ostavlja se pitanje šta tražimo i šta želimo do veze. Tražimo privrženost, naklonost, ljubav i međusobno razumijevanje. Nedostatak fizičke intimnost između partnera u vezi može dovesti do nesklada, te se jedan ili oba partnera mogu osjećati nepoželjnim i nevoljenim. Ukoliko se fizička ljubav rijetko pokazuje, potreba za čuvanjem veze se gubi.

Maženje u širem smislu riječi podrazumijeva držanje za ruke, zagrljaje, milovanja i slično. Ove radnje ne treba izvoditi samo kada treba doći do seksa. Mogu se i efikasno iskoristiti za uspostavljanje dublje i iskrenije komunikacije između partnera. Maženje je indirektna poruka da prihvatate svog partnera i da vam je stalo do veze. Maženje treba praktikovati što češće jer su ljudi danas prezauzeti i imaju jako malo vremena za sebe, a pogotovo za svog partnera.

Poljubac može poslužiti kao most između seksualnog života i ostalih segmenata veze. Ovo je odličan način da se održi seksualna povezanost partnera kada ne vode ljubav. Često svom partneru poklonite strastven i sočan poljubac, pogotovo kada nema nikoga u blizini. Tokom kućanskih poslova, muškarac se može prikrasti iza leđa svojoj partnerici, nježno je zagrliti i šaptati joj "zločeste" stvari. Odlazak na izlet je također dobar način da osvježite romantiku u svojoj vezi.