Ljubav i veze
0

Da li je veličina zaista bitna?!

Sarajevo-x.com
Ovo historijsko pitanje postavlja se generacijama. Da li je veći zaista i bolji ili je možda tačna ona izreka: "Mali, al' tehničar"? Šta se računa u veličinu? Dužina, širina ili oboje? Da li je veličina penisa zaista bitna?

Nekome je bitna, a nekome nije. Ukusi se razlikuju. No to ne pomaže pitanju postavljenom u naslovu članka. U jednom istraživanju koje sproveo ko zna ko, 556 žena od 19 do 49 godina zamoljeno je da ocijene važnost dužine i debljine penisa.

  • 18% žena je reklo da im je dužina veoma važna, 22 % je reklo da je debljina veoma važna
  • 57% žena je reklo da im je dužina važna, ali ne previše, 53% je reklo da im je debljina važna, ali ne previše
  • 25% žena je reklo da im je dužina nevažna, a isto toliko ih je reklo i za debljinu.

Najveća mana ovog istraživanja jeste, da nije određena optimalna veličina penisa, odnosno nije stavljena referentna tačka. No, da se pozabavimo konkretnim dimenzijama. Oficijelna medicinska statistika što se dužine i debljine tiče glasi ovako:

  • Prosječna dužina penisa (kada nije u erekciji) je između 8.6 i 9.3 cm.
  • Prosječna dužina penisa (u erekciji) je između 12.9 cm i 14.5 cm.
  • Prosječna debljina penisa (u erekciji) iznos između 8.8 cm i 10 cm.

Ako vam je penis veći od 15 cm, medicina će vas smjestiti u grupu populacije sa prosječno velikim penisom. Ako je veći od 17,5 cm, onda je veliki, a ako vam je ponos veći od 20 cm, pripadnik ste nadprosječne grupe (i svaka produkcijska kuća porno filmova bi bila više nego sretna da vas zaposli:)

Treba ukazati i na činjenicu da predugo spolovilo može kod žena izazvati neugodu tokom seksa. Ipak treba imati na umu da, ako je priroda "nemetnula" od prosjek 14 cm, onda je i žene "dizajnirala sa takvim kapacitetom".

I na kraju, kada je o seksu riječ, nije bitna dužina, bitna je tehnika. Pored svog spolovila, muškarac treba koristiti i ruke i usne i tijelo.