lifestyle
417

Vesele odjevne kombinacije na Vrelu Bosne: Šareni trening za djecu i mlade oboljele od raka

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Više od 100 trkača i trkačica u najšarenijim trkačkim odjevnim kombinacijama danas su na Vrelu Bosne dali podršku Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su trčali ili šetali zajedno s njima. Zajednički cilj bio je prikupiti što više sredstava za održavanje Roditeljske kuće u kojoj mogu boraviti porodice bolesnih mališana.

Erol Mujanović iz Udruženja Marathon za Klix.ba je izjavio kako je zadovoljstvo bilo napraviti još jedan trening humanitarnog karaktera te da je ovoga puta riječ o Šarenom treningu.

"Ljudi su došli zabaviti se i obući na nešto drugačiji način kako bi razbili zimsko sivilo i unijelo malo boja. Drago nam je da je Udruženje Marathon imalo priliku pomoći Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH. Do kraja treninga bit će još donacija koje će dati trkači koji su uvijek s nama. Udruženje Marathon čini sve što može na promociji zdravlja, trčanja i zdravog života i kada god smo u prilici pomoći nekim drugim organizacijama, rado to učinimo", kazao je Mujanović.

Iz Udruženja Marathon poručuju da je Šareni trening njihov način da obilježe početak trkačke sezone, jer sljedeće sedmice odlaze na organiziranu ekskurziju u Split na prvi ovogodišnji polumaraton.

Istaknuto je kako je svima zajednički cilj prikupiti što više sredstava za održavanje Roditeljske kuće u kojoj mogu boraviti porodice bolesnih mališana koji se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu.

Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija Udruženja Marathon Sarajevo kojom se želi pomoći ranjivim kategorijama i podići svijest o njihovim potrebama. Potpredsjednik Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH Fikret Kubat se zahvalio na podršci i istaknuo da je osim materijalne podrške jednako važna i moralna podrška.

"Članovi našeg Udruženja su sretni i ponosni na veliki broj prijatelja koje imaju i koji nam pružaju podršku u radu. Naravno da je lakše ostvariti cilj kad nismo sami. Ova akcija je još jedan način da se pomogne oboljeloj djeci ne samo materijalno nego i moralnom podrškom koja nam jednako znači. Hvala prijateljima iz Udruženja Marathon koji su došli na ovu zanimljivu ideju", kazao je Kubat.