lifestyle
191

Veliki interes za Školu trčanja Klix: Za dvije sedmice više od 160 prijavljenih

Klix.ba
Info sesija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Info sesija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Trčanje postaje jedan od omiljenih vidova rekreacije i u Sarajevu, o čemu svjedoči veliki broj zainteresovanih polaznika za Školu trčanja Klix kroz koju je u posljednje dvije godine "protrčalo" više od 350 polaznika.

Oni su u međuvremenu postali strastveni trkači i trkačice, polumaratonci, maratonke, a neki su se upustili i u avanturu bavljenja triatlonom i drugim sportovima.

Odziv na upis u petu generaciju Škole prevazilazi očekivanja trenera.

"Samo u posljednje dvije sedmice imamo 162 osobe koje su registrovale za novu sezonu Škole trčanja. Iako smo očekivali veliki odziv, dosadašnji broj prijava premašio je naša očekivanja. Imamo za sada rekord u odnosu na broj prijavljenih prethodnih godina. Pozivamo sve zainteresovane da što prije rezervišu svoje mjesto", rekao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo i jedan od trenera u Školi trčanja Klix.

Ema Borovina je nakon sedam mjeseci treninga u Školi istrčala svoj prvi polumaraton. Supruga, majka dvoje mališana i zauzeta direktorica kompanije Creativa BH kaže da je trčanje u Školi potpuno promijenilo njenu svakodnevnicu.

"Nevjerovatno mi je da sam dvije godine pratila i mjerkala Školu trčanja, jer nisam vjerovala da se mogu priključiti zbog veoma zauzetog rasporeda. Zbog trčanja se trenerima i ekipom kroz dva mjeseca trening je došao na prvo mjesto na listi prioriteta i po njemu sam počela ravnati ostale obaveze. U Školi trčanja provela sam jedno od najljepših ljeta u mom životu kako zbog redovne fizičke aktivnosti, napretka u trčanju, tako i zbog druženja i atmosfere na treninzima. U našem gradu su dragocjene inicijative koje okupljaju toliko zdravih i pozitivnih ljudi na jednom mjestu, a Škola trčanja je u tome uspjela. Drago mi je da sam i dalje u kontaktu sa ekipom sa trčanja i da sam stekla nove prijatelje. Namjeravam trčati i dalje, jer mi je iskustvo u Školi donijelo životnu promjenu iz korijena", kazala je Ema.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Ako želite postati dio najpozitivnije priče u gradu, kako su školarci prethodnih generacija nazvali Školu trčanja Klix, dođite 18. marta u 11 sati u najveću salu kina Cinema City u Sarajevu na informativnu sesiju, upoznajte trenerski tim i saznajte sve što vas zanima o Školi trčanja. Prije dolaska na sesiju potrebno je obaviti online registraciju za Školu trčanja Klix putem oficijelne stranice Udruženja Marathon kako biste rezervisali svoje mjesto.

Info sesija je uvod u sedmomjesečni ciklus treninga koji počinje 21. marta u 18 sati u ulici Franje Račkog na Vilsonovom šetalištu. Pored informacija o trčanju, programu Škole trčanja i Udruženju Marathon, prisutni na info sesiji će čuti iskustva i drugih polaznika prethodne generacije koji se i dalje druže i odlaze na utrke širom regije. Završni dio info sesije na kojem će polaznici moći postaviti dodatna pitanja o svemu što ih zanima o Školi trčanja nakon prvih treninga, održat će se 26. marta, a o detaljima susreta organizatori će naknadno objaviti informacije.

Zbog ograničenog broja mjesta, online registraciju je poželjno obaviti što prije. Mjesečna članarina u Školi trčanja Klix ostaje 40 KM, a polaznici će imati brojne pogodnosti kao što su: besplatna specijalna dry fit majica, popust na startninu za Sarajevski polumaraton, popust od 12% na Garmin proizvode (Garmin BH), popust od 20% na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, jeftinije grupne startnine na trkama u regionu, posebni popusti za grupne rezervacije smještaja za trke u regionu, organizacija prevoza na trke po posebnim cijenama, besplatno prisustvo tematskim radionicama, 10% popusta u Crossfit Sarajevo, popusti u Trek Bike Centru Sarajevo i brojne druge.