Na 10 kilometara
26

Velika regionalna jesenja trka "Banjalučka desetka" se održava 7. septembra

Klix.ba
"Banjalučka desetka" jedna je od najvećih i najznačanijih regionalnih trka, a biće centralni događaj ovogodišnje manifestacije "Run&More Park" koja se održava u parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

"Banjalučka desetka" održaće se 7. septembra u 19 časova, a njena dionica se trči kroz aleje i najatraktivnije dijelove najužeg centra grada, dok će njen start i cilj biti u spomenutom parku, koji je poznato okupljalište ljubitelja trčanja.

"Banjalučka desetka" je namijenjena aktivnim trkačima i rekreativcima koji imaju zadatak da u roku od 90 minuta, koliki je limit trke, istrče dionicu od 10 kilometara. Takođe, rekreativci će imati priliku da se tim povodom druže sa najelitijim trkačima u skladu sa sloganom trke "U krugu najboljih".

Inače, drugo izdanje sportsko-zabavne manifestacije "Run&More Park", koje će biti održano 7. i 8. septembra, čini još nekoliko trka i dopunskih sadržaja.

"5k Bizz Up Run" trka biće održana istog dana i u isto vrijeme kao i "Banjalučka desetka". Staza ove noćne timske trke duga je pet kilometara, a trči se kroz centar Banjaluke u timovima koji broje najmanje tri, a najviše pet članova. Ovo je jedinstven izazov za kompanijske timove ili grupe najboljih prijatelja, a trčaće se u tri konkurencije – muškoj, ženskoj i mješovitoj.

"Dužina staze "5k Bizz Up Run" idealna je džoging distanca za sve one koji se bave jogom, fitnesom, aerobikom i brojnim drugim rekreativnim aktivnostima, ali i za početnike, koji se za ovu trku mogu pripremiti za samo četiri sedmice", rekao je Goran Ćorić, direktor manifestacije "Run&More Park".

"Family Run" je nova trka zadovoljstva, koja će biti održana narednog dana, u nedjelju, 8. septembra u 11 sati. Trka je dobrotvornog karaktera, pa će dio sredstava od kotizacija biti usmjeren na račun Udruženja 4+. Ovom trkom se budi jesenja priroda grada, pa će park Mladen Stojanović u septembru postati mjesto za stvaranje najljepših zajedničkih uspomena sa voljenim i dragim bićima.

"Djeca svih uzrasta, roditelji, tinejdžeri, bake i deke, tetke, ali i svi oni koje smatrate porodicom, imaće priliku da zajedno sa vama istrče ili prehodaju trku od dva kilometra", najavljuje Ćorić.

Još jedna novost je da će svi koji to žele imati mogućnost da povedu kao društvo i svoje kućne ljubimce, što je dozvoljeno isključivo tokom "Family Run" trke.

U toku prijave za "Run&More Park"

Osim trčanja, manifestacija "Run&More Park" donosi i muzičke sadržaje sjajnog zvuka i vrhunske energije u sklopu dodatnog programa "After Run Party, o kojem će biti riječi u narednom periodu.

Podsjećamo da su prijave za sve "Run&More Park" trke još uvijek otvorene, a sve detalje možete pronaći na sajtu manifestacije www.runandmore.org.

Iza organizacije "Run&More Park" stoje Support marketing centar, Atletski klub Banja Luka i Run&More Community, koji su organizatori "RMC polumaratona" i "Run&More Weekend" festivala, koji su od 19. do 21. aprila održani u Banjoj Luci.