{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Velika izložba Van Gogha i njegovih savremenika u Tokiju

N
24.3.2005. u 15:14
0
0
Velika izložba Van Gogha i njegovih savremenika u Tokiju
0
Velika izložba Van Gogha i njegovih savremenika u Tokiju
U Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti u Tokiju otvorena je izložba Vincenta Van Gogha, na kojoj će biti prikazano trideset djela ovog čuvenog nizozemskog slikara, nastalih u razdoblju od njegove rane mladosti do posljednjih dana života.
Posjetitelji izložbe, koja će trajati tri mjeseca, imat će priliku da, pored Van Goghovih ulja na platnu, vide i trideset dijela njegovih savremenika i prijatelja Cézannea, Gauguina i Moneta, kao i japanske slike koje su bile jedna od inspiracija u Van Goghovom stvaralaštvu.

Izložena slikarska dijela su pozajmljena iz Muzeja Van Gogh u Amsterdamu i Muzeja Kroller-Muller u Otterlou u Nizozemskoj.

Glavni sponzor izložbe je japanska državna televizija NHK, a organiziranje ovog velikog kulturnog događaja pomogli su japansko ministarstvo vanjskih poslova, vladina Agencija za kulturu i nizozemska ambasada u Tokiju. Ista izložba bit će održana i u Osaki i Nagoji, drugom i trećem po veličini među japanskim gradovima.

Izložbe Van Goghovih djela nisu rijetka pojava u Japanu, gdje se mnoštvo muzeja, pa i kompanija, nadmeće u organiziranju impresivnih izložbi najvećih svjetskih umjetnika, a japanski kolekcionari posjeduju nemali broj najvrednijih svjetskih umjetnina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: