{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Velika izložba Van Gogha i njegovih savremenika u Tokiju

N
24.3.2005. u 15:14
0
0
Velika izložba Van Gogha i njegovih savremenika u Tokiju
0
Velika izložba Van Gogha i njegovih savremenika u Tokiju
U Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti u Tokiju otvorena je izložba Vincenta Van Gogha, na kojoj će biti prikazano trideset djela ovog čuvenog nizozemskog slikara, nastalih u razdoblju od njegove rane mladosti do posljednjih dana života.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Posjetitelji izložbe, koja će trajati tri mjeseca, imat će priliku da, pored Van Goghovih ulja na platnu, vide i trideset dijela njegovih savremenika i prijatelja Cézannea, Gauguina i Moneta, kao i japanske slike koje su bile jedna od inspiracija u Van Goghovom stvaralaštvu.

Izložena slikarska dijela su pozajmljena iz Muzeja Van Gogh u Amsterdamu i Muzeja Kroller-Muller u Otterlou u Nizozemskoj.

Glavni sponzor izložbe je japanska državna televizija NHK, a organiziranje ovog velikog kulturnog događaja pomogli su japansko ministarstvo vanjskih poslova, vladina Agencija za kulturu i nizozemska ambasada u Tokiju. Ista izložba bit će održana i u Osaki i Nagoji, drugom i trećem po veličini među japanskim gradovima.

Izložbe Van Goghovih djela nisu rijetka pojava u Japanu, gdje se mnoštvo muzeja, pa i kompanija, nadmeće u organiziranju impresivnih izložbi najvećih svjetskih umjetnika, a japanski kolekcionari posjeduju nemali broj najvrednijih svjetskih umjetnina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: