{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras David Blaine napušta svoj providni kavez

19.10.2003. u 14:12
0
0
Večeras David Blaine napušta svoj providni kavez
0
Večeras David Blaine napušta svoj providni kavez
Američki iluzionist David Blaine, večeras će izaći iz providne kutije od pleksiglasa obješene u centru Londona u kojoj je bez hrane proveo protekla 44 dana.
Očekuje se da će desetine hiljada ljudi doći da vidi spuštanje Amerikanca na zemlju i odvođenje u privatnu bolnicu gdje će ga pregledati specijalizovani tim doktora.

Mnogi stručnjaci upozoravaju da je Blaineov život u opasnosti i da bi moglo doći do iznenadne smrti ukoliko se nakon izlaska ne bude pazilo na njegovu ishranu.


Kako su dani prolazili zdravlje američkog iluzioniste bivalo je slabije. Uočen je ubrzan rad srca, oslabljen vid i teškoće pri disanju. Doktori će večeras kada stigne u bolnicu utvrditi da li ima trajnih ostećenja njegovog srca ili pojedinih organa.

"U bolnici bi mogao ostati dva ili tri dana, a moguće je i više od sedam dana." - izjavio je njegov glasnogovornik.

Njegov tim je porekao sve spekulacije da je s vodom dobivao i hranu, ističući da je voda bila čista.


Smatra se da Blaine neće moći vratiti prvotnu snagu u mišićima u narednih šest mjeseci.

David Blaine je u ova 44 dana bio izložen raznim provokacijama: neki su ga gađali jajima i laserskim zrakama, neki su mu pokušali prerezati cijev kojom prima vodu, djevojke su mu pokazivale grudi, neki su puštali najglasnije ring tonove na svojim mobitelima, mahali hamburgerima, dovikivali, lupali bubnjevima i sl.


Procjenjuje se da ga je, za njegovog boravka u kutiji u kojoj je proveo 44 dana bez hrane, a s vanjskim svijetom bio povezan samo s dvije plastnične cijevi, došlo vidjeti oko 250 hiljada ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: