lifestyle
6

Promo / Večera za Valentinovo u kultnom sarajevskom restoranu LibertAs

Sponzorirani članak
U sada već tradicionalno, velikoj i bogatoj ponudi za Valentinovo u gradu, jedna se ipak izdvaja: večera u kultnom sarajevskom restoranu LibertAs.

"Nećemo se odmaći od mediteranskog menija po kojem smo prepoznatljivi u cijeloj zemlji", kaže mladi i ambiciozni rezidentni Chef LibertAsa, Husejn Duraković. "Pripremili smo meni koji obiluje morskim delicijama, ali smo ih spajali na, rekao bih, neočekivan način ili kakav je i naziv jednog od sljedova: spojene suprotnosti će se naći na tanjiru, baš kao što se dešava i u ljubavi koju slavimo 14. februara", dodaje Husejn.

Tako će se, primjerice, na tanjirima ove noći naći kraljevski škampi kombinirani sa pikantnom šalšom, carpaccio svježe jadranske hobotnice s rukolom i dresingom od jagoda ili file gofa s aromatičnim umakom od kopra. Nazivi jela poput "Apostolska vjernost" ili "Zagrljeni u moru" možda najbolje oslikavaju namjeru ovog, posebno i isključivo za ovu priliku, kreiranog jelovnika, a to je – slaviti ljubav. Pridodamo li maštovitom meniju i neodoljivi, romantičan interijer restorana, ali i povoljnu cijenu od 49 KM za meni od pet sljedova, odabir mjesta za večeru na Valentinovo postaje sasvim lagan: LibertAs u Logavinoj.

Broj mjesta je ograničen, stoga savjetujemo da rezervaciju napravite što prije pozivom na broj 033 447 830 ili putem službene Facebook stranice restorana.