Kako (pro)voditi ljubav
163

Vahida Djedović predstavila knjigu o romantičnim zabludama, srodnoj duši, preljubi...

E. Lj.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu promovisana je knjiga "Kako (pro)voditi ljubav" kojom psihoterapeutkinja Vahida Djedović donosi istine i zablude o romantičnoj ljubavi.

"Ovo je knjiga o romantičnim zabludama o srodnoj duši, preljubi, seksualnim (ne) funkcijama i fantazijama, umjetnosti vođenja ljubavi, kao i o tome kako romantična ljubav može prerasti u pravu ljubav ako iznesemo na svijet ideje romantične ljubavi. Za sve koji su na ljubavnom raskrižju, u enigmi zaljubljivanja ili na drugi način imali ljubavnu dilemu, ovo je knjiga koju je definitivno vrijedno pročitati", navedeno je u opisu nove knjige Vahide Djedović koja je istakla da je riječ o temi koja na prvi pogled djeluje profano, ali koja je zapravo veoma bitna.

"Obrazovanje je ključno. Škole nam ne nude edukaciju o emocijama, a emocije su jako bitne za naš sretan život, čak su mnogo bitnije od kognitivnog i intelektualnog dijela. Veoma je važno da budemo emocionalno obrazovani. Mi živimo u jednom društvu kojem je sve nabrzin i kojem ljudi žele instant rješenja, a psihoterapija je dugotrajan i bolan proces", rekla je Djedović.

Dodala je kako je najveća filozofija spoznati sebe i naglasila da to iziskuje određeno vrijeme.

"Tek kad spoznamo sebe, možemo spoznati i druge. Kada znamo svoje emocije, kada znamo odakle dolaze i kako da nosimo s njima onda znamo prepoznati i emocije svog partnera", rekla je Djedović.

Psihoterapeutkinja Vahida Djedović autorica je knjiga "Obući košulju sretnog čovjeka" i "Terapeut ljubavi".