lifestyle
0

Uzor britanskih tinejdžera prije astrofizičar Hawking nego Beckham

NINA
Astrofizičar Stephen Hawking, koga je bolest vezala za invalidsku stolicu, uzor je daleko većem broju britanskih tinejdžera nego nogometaš David Beckham, pokazala je anketa koju je objavio magazin Good Housekeeping.

U anketi je sudjelovalo 300 tinejdžera između 16 i 18 godina koji su birali uzor između 100 osoba iz svijeta nauke, sporta, politike, glazbe, literature i zabave.

Većina se opredijelila ipak za Johnnya Wilkinsona, novog kapetana britanske ragbi reprezentacije, ali je astrofizičar Hawking na drugom mjestu, ispred kapetana britanske nogometne reprezentacije Davida Beckhama.

Među najcjenjenijim uzorima su još i bokser Lenox Lewis, glumac Ricky Gervais, poduzetnik Richard Branson, tvorac poslovne imperije Virgin i drugi.

To ipak ukazuje da mladi Britanci znaju prepoznati i cijeniti talent i izuzetnost, bez obzira na kojem polju se iskazuju, podvukla je glavna i odgovorna urednica magazina Lindsey Nicholson.

Stephen Hawking, autor knjige "Kratka povijest vremena", profesor je na univerzitetu iako je vezan za invalidska kolica i govori uz pomoć synthesizera jer pati od Lou Gehrigove bolesti koja oduzima kontrolu nad mišićima.

Rezultat ankete je za njega prijatno priznanje, mada je doživi mnogo veća iznenađenja, kako je izjavio magazinu Good Housekeepingu, jer je svojevremeno bio izabran kao drugi na listi najinteligentnijih ljudi, a jednom je čak uvršten među 10 najseksepilnijih muškaraca na svijetu.