|

Uz spektakularan video, otvorene prijave za Vučko Trail 2020

Uz spektakularan video, otvorene prijave za Vučko Trail 2020
50
Klix.ba
17.10.2019. u 13:20
12
komentara
50

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Peto izdanje Vučko Traila u organizaciji Planinarskog društva Željezničar održat će se u subotu 20. juna 2020. godine. Zvaničan početak prijava najavljen je spektakularnim videom koji evocira najljepše prizore sa ovogodišnje trke.
Vučko Trail najbrojnija je trail trka u Bosni i Hercegovini koja je ove godine okupila 579 takmičara iz 21 zemlje svijeta, te im ponudila jedinstveno sportsko iskustvo trčanja kroz netaknute planinske predjele Bjelašnice i Visočice.


Ono po čemu je trka posebna jeste to da se odvija na tri staze, različitih težina i dužina, tako da je atraktivna kako iskusnim trail trkačima, tako i rekreativcima i onima koji se tek žele okušati u trčanju u prirodi. I naredne godine, trka će se odvijati na stazama dužine 13, 37 i 63 kilometra, pa će svi zainteresirani moći odbarati pravu dužinu za sebe.

Za četvrti Vučko Trail tražio se "broj više", pa je organizator odlučio za peto izdanje trke limit podići na 750 takmičara. Svi zainteresirani već se mogu prijaviti na ovom linku, uz povoljnije cijene startnina za izvršene uplate do 2. marta 2020. godine.

"Video koji smo objavili je naša najbolja najava - kratka, ali nabijena emocijama. Emocijama trkača, ali i sviju nas koji godinu dana živimo Vučko Trail i trudimo se da bude sve bolji i da opravdamo povjerenje ljudi koji su nam poklonili svoje vrijeme. Mnogo je trka u svijetu i u regionu i zato nam mnogo znači kada trkači prepoznaju naš trud i vraćaju nam se iz godine u godinu. To povjerenje smo odlučili nagraditi, pa 2020. godine, pored ovogodišnjih pobjednika, besplatne startnine poklanjamo trkačima koji su učestvovali na svim izdanjima trke do sada. Izuzetno smo ponosni što nam se iz godine u godinu pridružuju trkači iz sve više zemalja svijeta, ali naša je najveća želja da imamo što više domaćih trkača, zbog kojih sve ovo i radimo. Obećavamo vam da i naredne godine idemo jače, više i duže. Vaše je samo da nam se pridružite.", izjavio je Dalvin Kadirić, ispred organizacionog tima Vučko Traila.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...