Iskustvo koje spaja
19

Uz IQOS-ova druženja smo probudili kreativnost, doživjeli drugačije iskustvo i stekli nove prijatelje

Sponzorirani članak
Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo
Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo
Da IQOS donosi iskustva za pamćenje, dosad ste vjerovatno čuli, a mi vam prenosimo svoj doživljaj jedinstvene avanture koju smo proživjeli s ovim brendom. O njoj ćemo zasigurno dugo pričati, a vjerujemo i u vama probuditi želju za usvajanjem novih životnih stilova.
Svijet bez intenzivnog duhanskog dima je dostižan, a mi smo se u to još jednom uvjerili na jedinstvenom IQOS-ovom druženju, koje je prije nekoliko dana upriličeno za lojalne korisnike, ali i partnere ovoga brenda, među kojima je i portal Klix.ba. Riječ je o događaju pod geslom "IQOS Together X", koji je svoje začetke doživio s početkom ljeta.

Poziv za učešće u jedinstvenom događaju, koji u fokus stavlja prije svega zdrave životne stilove, proširenje vidika te sklapanje novih prijateljstava, odmah smo prihvatili, bez sumnje da će biti riječ o jednoj prelijepoj priči koja će donijeti nova, nezaboravna iskustva.

Naša zajednička priča počela je u Tuzli, u subotnjem jutru čiji su prvi oblaci kvarili prelijepu plavu boju neba iznad grada soli. Međutim, paletu veselih tonova donijelo je vedro raspoloženje zaposlenika Philip Morrisa, koji su i ovoga puta pokazali drugu stranu svoje kompanije.

Još snažnije su nas uvjerili da su tim koji spaja ljude, ne samo kroz savremene bezdimne uređaje, koje možemo vidjeti skoro na svakom koraku, već i zanimljivu radionicu koja će iz svakoga od nas izvući najskrivenije talente, a uz čašu zadovoljstva na površinu podići kreativnost koja se vješto skrila ili za koju niste ni znali da je posjedujete.

Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo
Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo

Prvi kontakt sa zaposlenicima kompanije i učesnicima događaja smo ostvarili u ugostiteljskom objektu En Vie u Tuzli, uređenom po savremenim arhitektonskim stilovima, a u kojem nam je ljubazno osoblje pripremilo doručak po posebnim recepturama.

Uz ukusnu hranu, razgovor je polako prestajao biti suviše formalan, a vedro raspoloženje omogućilo nam je još bolje druženje na drugoj lokaciji koja se nalazi u neposrednoj blizini Lukavca.

Inače, tuzlanska regija za jedno ovakvo druženje nije izabrana bez razloga, jer cilj susreta je pokazati i sve prirodne ljepote koje ukrašavaju skoro pa svaki dio Bosne i Hercegovine. Kroz ovakva putovanja se možete i sami uvjeriti da živimo u jednoj od najpoželjnijih evropskih destinacija za posjetiti, bilo da ste zaljubljenik u slanu vodu koju će vam Tuzla na svoj način predstaviti ili planinskih područja koja se nalaze skoro iznad svakog grada u državi.

U nastavku se vraćamo na naše druženje, koje smo nakon doručka prema planu trebali nastaviti na jednoj od tajnih lokacija u okolini grada soli.

Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo
Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo

Vrlo brzo smo saznali da je riječ o modernoj vili, zanimljivog arhitektonskog izričaja, iz čijeg se dvorišta s bazenom pruža jedinstveni pogled na jezero Modrac te pejzaž koji vas u svakom mogućem smislu nadahnjuje. Živopisnu sliku okruženja dodatno je obogatilo i sunce, koje je u odnosu na tuzlanski ambijent, uspjelo razbiti sive oblake.

Daleko od gradske vrve, u tišini koju su prekidali prirodni žubor jezerske vode, smijeh najlojalnijih korisnika IQOS-a, muzički taktovi DJ-a, šarenilo od aranžiranog voća na stolovima te zvuci kamera mobilnih telefona, među učesnicima su dodatno podizali raspoloženje.

Ali, prizor štafelaja sa platnima, kistovima i bojama za slikanje, u svima nama su veoma brzo probudili strah jer smo mogli pretpostaviti šta nam se sprema. Naše pomisli su pretvorene u javu jer je bilo riječ o slikarskoj radionici, kroz koju će većina nas kist u ruke uzeti u prosjeku 20 godina nakon "druženja" sa predmetom likovne kulture.

Voditeljice radionice IQOS&TONES uvele su nas u "nemoguću misiju", postavivši zadatak oslikavanja autoportreta. I ne sluteći da će ovo biti jedno od naših najboljih iskustava, ubrzo smo u strahu, sinhronizovano počeli praviti skice te ih popunjavati crnom bojom.

Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo
Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo

Ugodna muzika, ukusna pića, IQOS, razgovori i komentari o našim "umjetničkim djelima" te smijeh koji je odzvanjao slikarskim stolom, u svima nama su probudili nevjerovatno nadahnuće za nastanak što ljepših i jedinstvenijih radova. Uz to nas je ovakvo iskustvo uspjelo vratiti i u periode djetinjstva, odnosno šarenila koje je ono sa sobom nosilo.

Kako je vrijeme odmicalo, kreativnost je bila na sve većoj razini, a povlačenje kistova te miješanje boja na paletama postajalo je jednostavnije. Od osoba koje su nesigurno držale kist u ruci, pitajući se šta s njim da rade, ubrzo smo se počeli osjećati kao veliki umjetnici, bez obzira na to što naša djela zadovoljavaju tek možda osnovu slikarstva. Dodrivanje je to jednog drugačijeg životnog iskustva, ali i buđenja pobude za nastavak opuštanja i bijeg od svakodnevne životne vrve koja nas hvata pod svoje okrilje.

Nakon veoma uzbudljivog dana sa dominantnim veselim raspoloženjem uslijedio je ručak sa gastronomskom ponudom koja će zadovoljiti i najistančanija nepca. Uz kupanje u bazenu, ukusne slastice i šolju kafe bili smo spremni za rezime nesvakidašnje subote koja je krunisana sklapanjem novih prijateljstava, što i jeste bio krajnji cilj druženja brenda, koji kroz svoj jedinstven uređaj predstavlja iskustvo koje spaja.

Sjediti u društvu ljudi koji su korisnici IQOS-a sa sobom donosi iskustvo više, jer kroz razgovor s njima možete spoznati i to šta znači donijeti bolju odluku od nastavka pušenja. Prednosti ovog brenda su brojne. Njegove interesantne boje daju dodatnu notu našem svakodnevnom okruženju koje postaje šarenije i ljepše bez upotrebe cigareta.

Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo
Druženje u organizaciji IQOS-a predstavlja drugačije iskustvo

Sve ovo su spoznali i učesnici "IQOS Together X" događaja koji je dan prije Tuzle održan u Zenici, na stadionu Kamberovića Polje. Bio je to epicentar odlične zabave, vjerni korisnici i partneri IQOS-a su imali priliku učestvovati u neobičnoj, ali uzbudljivoj utrci formule u drvenim bolidima koje su sami izradili, dodajući dozu maštovitosti u cijelu avanturu.

Timovi su razvijali i vlastiti branding, stavljajući naglasak na timski duh i uživajući u puno smijeha i zabave tokom cijelog popodneva. Navečer su se zajedno okrijepili ukusnom večerom, razmjenjujući dojmove i sklapajući nova prijateljstva.

"IQOS Together X" događaji odražavaju duh zajedništva i radosti, a pored Tuzle i Zenice do sada su obišli Banju Luku te Mostar, osvajajući srca i osiguravajući jedinstvena iskustva za sve korisnike ovoga brenda. Ali, to nije kraj, jer velika završnica tek će pokucati na vrata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

IQOS nije proizvod bez rizika, jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.