Samo za najodvažnije
34

Utrčite u 2018. godinu na planini Igman

Klix.ba
Udruženje Marathon, na čelu sa Školom trčanja Klix, pamtit će 2017. godinu kao najuspješniju i najljepšu do sada, a ono čime će zaključiti i ovu godinu je tradicionalni novogodišnji trening na planini Igman na koji su svi dobrodošli.

Novogodišnje trčanje i šetnja početi će u ponedjeljak, 1. januara 2018. godine u 12 sati na planini Igman, na parkingu kod bivšeg hostela Feri. Planirano je da se trči ili šeta tridesetak minuta, nakon čega će se trkači vratiti na početnu lokaciju i nastaviti druženje uz topli napitak i kolače.

"Cilj zajedničkog novogodišnjeg trčanja je prvenstveno dobra zabava te druženje trkača, prisjećajući se svih uspjeha i lijepih momenta koje smo zajednički postigli u 2017. godini. Želimo da što veći broj građana započne novu godinu upravo prakticirajući zdravi životni stil i navike te smo sigurni da ćemo se okupiti u velikom broju", istakla je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica udruženja Marathon.

Ova zanimljiva ideja dočeka Nove godine odgovor je na želje mnogobrojnih trkača i polaznika Škole trčanja Klix da započnu Novu godinu na jedan jedinstven i kreativan način, ali i da imaju još više zajedničkih druženja. Ideja se pokazala kao jako dobra i perspektivna, a tim udruženja Marathon je prezadovoljan odzivom te ove godine očekuju više od 60 trkača i šetača.

Oni koji ne mogu trčati će šetati, a oni koji ne budu šetali mogu biti na polaznoj tački, kod hostela Feri i "ugrijati" atmosferu za vrijedne trkače uz kolače, čaj i podršku na kraju treninga. Profil učesnika ovog trčanja je obično šarolik, a pozvani su svi trkači i trkačice, rekreativci te svi zainteresirani građani da se pridruže, kako bi skupa "utrčali" u novu 2018. godinu.

Za sve detalje i pitanja zainteresovani mogu se obratiti putem FB stranice udruženja Marathon Sarajevo.