|

Promo
/
Uspješna preduzetnica otkriva: Nikada ne treba prestati sa obrazovanjem i duhovnom nadgradnjom

Uspješna preduzetnica otkriva: Nikada ne treba prestati sa obrazovanjem i duhovnom nadgradnjom
9
Sponzorirani članak
8.6.2017. u 12:59
0
komentara
9

dijeljenja
1/3
2/3
3/3
Uz mnogobrojne nove poslovne projekte, Džejla Glavović- Očuz nastavlja i svoje obrazovanje, a njen izbor je međunarodni program BusinessAcademy.
Svi smo već dobro upućeni u uspješnu karijeru najpoznatijeg bosanskohercegovačkog modela Džejle Glavović-Očuz. Kao zaštitno lice poznatih domaćih, kao i svjetskih brendova Opela, Escadae, Farmasija, Oaze i brojnih drugih, uvijek je rado viđeno lice s reklame.

Džejla se okušala i kao producent modnih editorijala licenciranog life style magazina "Fashion Mood". Ovaj kvartalni magazin namijenjen je tržištu BiH, Crne Gore i Srbije, a tiraž bosanskohercegovačkog izdanja je 20 000 primjeraka."Završavam studij za marketing i polaznica sam na BusinessAcademy, međunarodnoj školi za poslovnu edukaciju akreditovanoj od Cambridge odjeljenja za međunarodne ispite. Za dalji razvoj karijere odabrala sam smjer Odnosi s javnošću- PR i zahvaljujući tom programu izrodile su se nove poslovne ideje i projekti", izjavila je Džejla Glavović-Očuz.

Pored svog predivnog izgleda i duha, Džejla je vlasnica i menadžer modne agencije i škole menekena "Swan model management". Škola broji mnogo članova, od talentovanih mališana do već afirmisanih manekena.

"Vođenje agencije i škole za manekene bio je logičan slijed u mojoj karijeri. Najbolje kroz svoj primjer znam koliko znači podrška i mentorstvo u ovom poslu, kontakti i posredništvo da dođemo do prilika o kojim sanjamo i sretna sam što mogu u tome pomoći svojim sadašnjim i budućim kolegama", nastavlja svoju priču Džejla.

Kao uspješna poslovna žena, studentica, supruga i majka, uspijeva uskladiti mnogobrojne obaveze sa studijem.

"Nastava na akademiji se odvija preko savremene online platforme tako da lako uspijevam uskladiti sve obaveze, kako poslovne tako i porodične. Program je praktičan i zanimljiv, a predavači su regionalni stručnjaci koji već imaju uspješne karijere iza sebe. Stičem mnogo novih znanja i vještina iz oblasti odnosa s javnošću, marketinga i internet oglašavanja, kao i menadžmenta", dodaje Džejla.U ovom mjesecu realizovat će još jedan zanimljiv poslovni projekat koji će, kako saznajemo, obradovati naše najmlađe sugrađane i njihove mame.

Džejla, čiji život može poslužiti kao inspiracija svim ljudima koji imaju želju za ličnim i profesionalnim napredovanjem, ali koji istovremeno imaju i mnogo obaveza, smatra da se upravo u stalnom ulaganju u sebe nalazi recept za uspjeh, sreću i zadovoljstvo.

"Konstatntno trebamo raditi na sebi, kroz obrazovanje i duhovnu nadgradnju. Poredati prioritete i odbaciti sve negativno oko sebe. Najlakše je otići, ali je ispravnije ostati u svojoj zemlji i svojim znanjem doprinjeti njenom daljem razvoju u segmentu onoga što radimo", naglašava Džejla Glavović-Očuz.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.