lifestyle
0

Uprkos moždanom udaru medicinska sestra se vratila dugogodišnjoj ljubavi - medicini

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Medicinska sestra Zemine Dinc Dogrusoz koja je doživjela moždani udar, nakon liječenja, duže od deceniju nastavlja s pružanjem zdravstvenih usluga bolesnima.

Dogrusoz koja je zaposlena na Odjelu za dijalizu u bolnici Medicinskog fakulteta Univerziteta Uludag u Turskoj, moždani udar imala je 2001. godine, a tri mjeseca je bila na intenzivnom liječenju.

Ona je istakla kako joj je u tom periodu veoma teško bilo što se nije mogla brinuti o sedmogodišnjoj kćeri Ecenur i četverogodišnjem sinu Muratu. Ipak, uz podršku porodice i radnih kolega, ali i pacijenata odlučila je posvetiti se ozdravljenju i obavljanju ne samo majčinskih već i poslovnih obaveza.Već 2002. godine vratila se na posao koji obavlja već 28 godina.

Međutim, kako kaže ono što joj je bilo teško jeste to što su je pojedini ljudi gledali sa žaljenjem."Jedini nedostatak je bilo to što su me pojedinci gledali sa žaljenjem. Teško sam, čak i sa štapom hodala.

Uznemiravalo me to što me s žaljenjem gledaju na ulici. Odlučila sam da ih ne gledam dok hodam. Vjerovala sam da ću uspjeti. Žene su jake, ako žele, uspjet će. Veliki je ponos moći pomoći uprkos tome što ste imali moždani udar", dodala je Dogrusoz i istakla kako su joj, pored porodice, velika podrška bili i pacijenti koje je poznavala dugo vremena i koji su je, poput porodice, podržali.