lifestyle
12

Upoznajte misterioznog "kralja piva"

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Malo je ljudi koji znaju ko je Kent "Battle" Martin, takozvani "kralj piva", koji se nalazi na čelu američkog Zavoda za porez i trgovinu, iako proizvode njegovog posla viđaju svaki dan.

Ovaj čovjek je toliko misteriozan da novinaru Daily Beasta nije omogućeno da ga intervjuiše. Business Insider piše da je on najmoćniji čovjek u svijetu piva, a informacije koje su uspjeli saznati je da mu je nadimak "Battle" (Bitka), da je ove godine odobrio više od 29.500 etiketa piva, ali da bilo kakve biografske informacije o njemu nije moguće dobiti ni kod poslodavca.

Daily Beast ga opisuje kao neugodnog i pomalo kao robota. Proizvođači piva su kazali da su njegova odobrenja za svoje vrste piva dobijali usred noći, a za Martina je vezana i jedna anegdota. Naime, na konferenciji proizvođača piva kojoj je prisustvovao radio je istovremeno na više laptopa, simultano pregledajući različite sadržaje.

Odbacio je etiketu za pivo "King of Hearts" jer je slika srca na flaši implicirala da će njegovi konzumenti imati zdravstvene benefite. Odbio je i naljepnicu za "Liquid Wisdom" St. Paule, zbog tvrdnji o "davanju mudrosti". Naljepnicu za "Bad Elf" također nije odobrio jer je na njoj pisalo da vilenjaci ne bi trebali piti dok izrađuju igračke. Battle je smatrao da je to upozorenje zbunjujuće za potrošače.