Za zdrav život
466

Udruženje "Marathon" organizira prvu noćnu utrku u Sarajevu

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Nakon brojnih uspješnih projekata, nevladina organizacija "Marathon" Sarajevo će prvi put u historiji glavnog grada organizovati noćnu utrku "Merkur Run4lifestyle" po uzoru na najbolje svjetske prakse, a online registracija počinje u ponedeljak 24. aprila na web stranici udruženja "Marathon".

"Raduje nas što smo dio projekta koji promovira zdraviji životni stil koji je ujedno i dio novog koncepta poslovanja Merkur BH osiguranja. Našim novim uslugama želimo mijenjati svijest ljudi i potaknuti ih da razmišljaju u duhu zdravlja, da više brinu o sebi, posvete se zdravoj ishrani i redovnijoj tjelovježbi. Ova utrka svakako je odličan način da pokrenemo sebe, ohrabrimo ljude oko nas i potaknemo pozitivne promjene u našim sredinama", istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Utrka duga 10 kilometara će se održati u petak 19. maja sa početkom u 20 sati u Titovoj ulici ispred BBI centra, a trasa trke prolazit će kroz najljepše dijelove grada kao što su ulice Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Bentbaša, Telali i Mula Mustafe Bašeskije. Organizatori najavljuju veliki spektakl i dobru zabavu na ovom događaju na kojem se očekuje učešće do 700 profesionalnih i rekreativnih trkača širom Evrope.

''Nastavljamo kreirati još bogatiju ponudu za sve rekreativne trkače i trkačice i nastavljamo pokretati nove zdrave i društveno odgovorne projekte. Zadovoljni smo jer smo uz velike organizacijske napore uspjeli u razmaku od samo mjesec dana ponuditi dva potpuno nova događaja koji dodatno doprinose aktivnijem i zdravijem životnom stilu. Ova trka će za nekoliko godina postati regionalni brend a samo u ovoj godini grad Sarajevo će imati korist od dolaska nekoliko stotina gostiju. Posebno smo sretni što sarađujemo sa ovako dinamičnom kompanijom kao što je Merkur BH osiguranje i koja je omogućila organizaciju ove pozitivne i dugo očekivane sportske manifestacije" rekao je Erol Mujanović iz Udruženja "Marathon" Sarajevo.

Na trku su dobrodošli kako profesionalni atletičari, tako i rekreativci starosne dobi iznad deset godina, a online registracije i uplate moguće su do 14. maja do ponoći na web stranici udruženja Marathon Sarajevo.

Nakon registracije, trkači će biti u mogućnosti da podignu svoj startni broj u četvrtak, 18. maja, od 12 do 20 sati i u petak 19. maja od 11 do 15 sati na štandu NVO „Marathon“ (III sprat BBI Shopping Centra). Kotizacija iznosi 20 KM a svi učesnici će dobiti medalju, specijalnu majicu, broj sa čipom za mjerenje vremena, te osvježenje i razne poklone sponzora utrke prilikom prolaska kroz cilj. Nakon trke, rezultati će biti objavljeni na stranici udruženja Marathon. Svi građani su dobrodošli da kao publika izađu i podrže učesnike i učesnice i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja. Ovaj događaj nosi jedinstvenu poruku #pokrenise koja dodatno motiviše i poziva sve građane da konačno unesu promjene u svoj život i učine ga kvalitetnijim.