BKC Sarajevo
17

Udruženje Dajte nam šansu 3. decembra organizuje modnu reviju "Heroine na sceni"

Klix.ba
BKC Sarajevo
BKC Sarajevo
Modna revija "Heroine na sceni" bit će održana u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo 3. decembra s početkom u 18 sati.

Iz Udruženja Dajte nam šansu podsjećaju da je 3. decembar međunrodni dan osoba s invaliditetom i poručuju da će na taj dan akcenat staviti na istinske heroine - hrabre, borbene i dostojanstvene majke djece i odraslih s poteškoćama u razvoju.

"One, borci koji ne posustaju i svaku narednu bitku dočekuju bez uzmaka, pokazat će nam da istovremeno mogu biti glamurozne i odvažne na modnoj pisti", poručili su.

Na sceni će se pojaviti i osobe zvučnih imena iz svijeta mode, kulture i sporta, a uz već postojeća dva ambasadora udruženje će proglasiti još tri nova ambasadora.

Modnu reviju organizuje Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju Dajte nam šansu čija je vizija osviješteno društvo koje prepoznaje potrebe porodica djece i odraslih osoba sa poteškoćama u razvoju i sistemski ih rješava uvažavajući njihovo dostojanstvo, različitosti i mogućnosti.

"Koristeći inovativne modele, kroz direktan rad, pružamo podršku porodicama i djeci / odraslima s poteškoćama u razvoju bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta. Utičemo na svijest zajednice edukativnim i inkluzivnim aktivnostima te na promjene, dopune i implementiranje relevantnih zakona", saopćili su.

Servis centri Dajte nam šansu od 2014. godine rade dugoročno, kao multisektorske jedinice koje na području Kantona Sarajevo pružaju besplatne usluge podrške svim porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju bez obzira na dob, vrstu ili stepen poteškoće. Usluge su na nivou socijalne i pravne zaštite, edukacije i rehabilitacije te mentalnog zdravlja. Servis centri Dajte nam šansu daju podršku čitavoj porodici i jedini su ovog tipa na nivou KS i do sada je pruženo 35.000 usluga za 515 registrovanih porodica. Podržali su ih USAID, Općine Novi Grad Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, ali i mnogobrojni partnerii i prijatelji.