Zabava i edukacija
3

U susret ljetu s vašim psom: Dogs Trust organizovao druženje vlasnika i ljubitelja pasa

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u utorak je kod Glavne bine na Vilsonovom šetalištu organizovalo veliko druženje za vlasnike pasa, za one koji razmišljaju o tome da nabave psa, za ljubitelje pasa, te za djecu i roditelje.

U okviru događaja, vrpcu za obilježavanje zvaničnog početka Programa fostering udomljavanja presjekli su Izvršni direktor Fondacije Dogs Trust Adrian Burder i članica Upravnog odbora i dugogodišnja izvršna direktorica Clarissa Baldwin.

Ovom prilikom predstavljen je koordinator Fostering programa Amer Talić, Fostering volonteri Tanja Đozo i Hana Mušović, a zvijezda događaja bio je pas Teo, prvi napušteni pas kojem će se u okviru ovog programa tražiti trajni, sretni dom.

Događaj je također bio prilika da svi gosti pogledaju kreativne, simpatične fotografije koje su vlasnici pasa poslali u okviru foto takmičenja “Kako moj pas i ja ličimo”, pri čemu su vlasnici 20 fotografija koje su proglašene najboljim kao nagrade dobili ljetni poklon paket, uokvirenu umjetničku karikaturu sebe i svog psa, kao i vaučer za prvu praonicu za pse Šape i šamponi u vrijednosti od 10 konvertibilinih maraka (Energopetrol pumpa na Čengić Vili), što je doprinos Dogs Trust prijatelja iz Energopetrola i Holdina d.o.o.

Najmlađi posjetioci su se zabavili na edukativno-zabavnoj radionici i ponijeli, pored ljetnih poklona, posebni set s igrama koje su voljeli njihovi stariji članovi porodice - "Dogs Trust Retro Kids Set".

Svi posjetioci su dobili i ljetni poklon paket, te prvo izdanje časopisa “Cukica”, koji će od sada izlaziti dva puta godišnje.

Časopis ima korisne i zanimljive sadržaje za vlasnike i ljubiteljie pasa, roditelje i djecu, te sve zainteresovane za trajno, humano i zakonsko rješavanje problema napuštenih pasa.