lifestyle
20

U subotu Dan otvorenih vrata u Dogs Trust Školi za pse

Klix.ba
Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH organizuje Dan otvorenih vrata u Školi za pse u subotu, 22.9. 2018. godine od 12:30 do 19:30 na lokaciji Škola za pse, Semizovac bb, odmah iza Energopetrol pumpe na ulazu u Semizovac.

Vrata Dogs Trust Škole za pse su na ovaj dan otvorena svim zainteresiranim, a posebno vlasnicima pasa koji još nisu bili u Školi ,da pogledaju terene, konsultuju se 1 na 1 s instruktorima, te poslušaju i pogledaju korisne prezentacije o konkretnim ponašanjima pasa koje će uz diskusiju biti upriličene prema rasporedu dole.

Ovo je i prilika za sve koji razmišljaju da u budućnosti nabave psa, pa saznaju više o tome kako im, ako se odluče na taj korak, mogu pomoći besplatni Dogs Trust programi, uključujući Program besplatne sterilizacije, Školu za pse, a prije svega Program fostering udomljavanja.

Pozivamo i sve koji razmišljaju o tome da postanu Dogs Trust Fostering volonteri i tako nam pomognu da spasimo živote što više napuštenih pasa!

Najmlađi posjetioci uživat će u edukativno-zabavnim radionicama koje će biti upriličene u ograđenom prostoru.

Naravno, pozvani su i svi naši prijatelji koji su već završili Školu za pse da se druže s nama ili da dobiju odgovore na eventualna dodatna pitanja u obučavanju svojih ljubimaca.

Ljubimci su dobrodošli ako njihov vlasnik smatra da im to neće predstavljati stres i ako se dobro slažu sa drugim psima i ljudima, a sve one koji povedu krznene prijatelje molimo da ih sve vrijeme tokom boravka u Školi za pse, radi sigurnosti svih, drže na povocu.

Poseban gost na ovom druženju je najnoviji pas u Programu fostering udomljavanja – psić Joker, pa dođite da ga upoznate! Ko zna, možda će nekome od vas upravo Joker biti idealan ljubimac!

Raspored prezentacija:

13:30 – 14:00 Principi pozitivne motivacije u obuci pasa

14:30 – 15:00 Upomoć, moj pas previse laje

15:30 – 16:00 Zašto moj pas grize cipele i namještaj

16:30 – 17:00 Kako naučiti psa da ostane sam kod kuće