lifestyle
97

U Sarajevu održana prva konferencija namijenjena isključivo Beauty i Fashion blogerskoj zajednici

Klix.ba
U posljednjoj nedjelji maja organizovan je vrlo zanimljiv blogerski susret, ali ne na internetu već u Kongresnom centru Hotela Terme na Ilidži, pored Sarajeva, saopšteno je iz Avona.

Događaj je zanimljiv iz niza razloga a jedan od njih je svakako i činjenica da je to bio prvi skup u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju isključivo Beauty i Fashion blogeri.

Imajući u vidu sve veći značaj blogova koji tretiraju teme vezane za modu i ljepotu, odnosno imajući u vidu broj blogova koji se bave modom i ljepotom kao i njihovu brojnu publiku, Avon se odlučio za organizaciju konferencije Digital Divas by Avon, koja je nakon niza uspjeha u nekim evropskim zemljama dočekala i bosanskohercegovačko izdanje.

Šejla Korjenić, PR specijalista kompanije Avon, je izjavila:

"Glavni cilj konferencije bio je, okupljanje domaćih blogera kako bi na mjestz događaja razmijenili svoja iskustva ali i kako bi kroz zanimljiva predavanja i praktične radionice spoznali nove tehnike rada i korisne informacije. Kao kompanija smo uočili potrebu da napravimo upravo jednu ovakvu konferenciju na kojoj ćemo blogerima, koji su za nas veoma bitni partneri, omogućili da nauče nešto novo i naravno ta znanja primjene na svojim blogovima.“

Jedna od trenutno najprepoznatljivijih i najpopularnijih blogerica iz Bosne i Hercegovine Jasmina Perić sa bloga MakeUp Arena, sa svojim kolegicama i kolegama podijelila je svoju zamiljivu priču:

"Svi koji misle da će uspjeh doći preko noći varaju se i neće uspeti u ovom svijetu. Potrebno je mnogo truda i strpljenja da bi rezultati došli. Ali ukoliko vas rad na blogu upotpunjava i osećate se bolje kada pišete, nastavite tako a uspjeh će doći.“

Vladan Gavrić sa bloga Lonely robot in a wasteland, jedan od najprominentnijih modnih blogera u našoj zemlji pričao je o blogerskoj perspektivi iz muškog ugla te o svom radu u sklopu Fashion.Beauty.Love Street Style projekta:

"Mnogima je čudno da vide muškarca u ovom svijetu, ali to je sasvim normalna stvar i moram istaći da je na zapadu to sasvim uobičajena praksa i gdje su muškarci jako zastupljeni u svijetu modnih blogova.“

Blogerima se predstavila glavna i odgovorna urednica magazina Ljepota&Zdravlje Jelena Joksimović koja je pojasnila zašto modni magazini vole blogove, dok je nezavisna PR konsultantica Ines Bulajić dala niz savjeta o tome kako se grade dobre veze sa profesionalacima.

Fotograf Mirza Buljubašić je kroz radionicu demonstrirao tehnike fotografije koje olakšavaju rad i poboljšavaju kvalitet fotografija i pojasnio kako da se one primjene.

Organizatori su u ime i ispred svih učesnika konferencije, uručili i ček sa simboličnim iznosom predstavnici Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBIH", kako bi i na ovaj dan koji je bio posvećen blogericama učinili jedno malo dobro djelo u ime svih okupljenih.

Jedan od sponzora konferencije bila je i kompanija Prestigio koja je jednu sretnu blogericu obradovala novim Prestigio tabletom.

Na konferenciji je učestvovalo 40 blogera iz cijele Bosne i Herecegovine koji su nakon održane konferencije otišli puni novih znanja, sa novim iskustvima i prijateljstvima.

"Kao dio svog poslovanja kompanija Avon će i dalje nastaviti svoju uspješnu saradnju da blogerskom zajednicom Bosne i Hercegovine te će nastaviti s organizacijom posebnih događaja namjenjenih upravo blogerima s ciljem jačanja blogerske scene na teritoriji naše države", navode iz Avona.