lifestyle
146

U Sarajevu će biti održana prva bh. konvencija tetovaža

Klix.ba
Prva međunarodna konvencija tetovaža bit će održana u sarajevskoj dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu od 23. do 25. augusta.

Konvencija ima za cilj emancipaciju kulture tetovaža i tetoviranja u našem društvu kroz prezentaciju, edukaciju i zabavu.

Na konvenciji će učestvovati internacionalni i regionalni umjetnici iz Italije, Hrvatske, Njemačke, Slovenije, Srbije kao i vodeći tattoo majstori iz BiH.

Takmičenje je podijeljeno u nekoliko kategorija: Best color, Best of friday, Best od black & gray, Best of saturday, Best traditional, Best body back i Best of the show.

Jedan od gostiju i sudija će biti svjetski poznati majstor Pavel Angel, koji važi za jednog od najboljih svjetskih majstora tetoviranja.

Posjetitelji konvencije će se moći tetovirati na 30-a štandova, kao i vidjeti različite tehnike rada, opreme, a razgovarat će se i o zdravstvenom aspektu tetoviranja.

Konvenciji će prisustvovati gosti iz Rijeke pojačani internacionalnom ekipom (Badaku Suspension Team), performeri, plesači i body painteri. Tokom čitava tri dana, događaj će upotpuniti nastupi bendova, DJ-eva, a goste očekuju i brojna iznenađenja. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 5 KM, cijena trodnevne ulaznice (petak,subota, nedjelja) 10 KM.

Radno vrijeme:

23.08. Petak od 14 sati do 23 sati

24.08. Subota od 11 sati do 23 sati - kasnije after party u Caffeu "Tito"

25.08. Nedjelja od 12 sati do 20 sati