Druženje i zabava
4

U sarajevskoj Pionirskoj dolini velika dječija zabava: Mališani se raduju proljeću

Klix.ba
Postalo je već tradicionalno da brojni sarajevski mališani, mladi, roditelji jedan proljetni dan posvete i provedu na zajedničkoj velikoj zabavi u "Pionirskoj dolini" kojom požele dobrodošlicu najljepšem godišnjem dobu, proljeću.

Danas se upravo održava takva, najveća, najbrojnija i najljepša ovogodišnja proljetna priča, nazvana "U susret proljeću" u sarajevskom zoološkom vrtu, popularnoj "Pionirskoj dolini".

Već od jutarnjih sati brojni posjetioci bili su na ulazu u ovaj rekreativno-zabavni centar, u kojemu je agencija Newevent, zajedno sa uposlenicima "Pionirske doline", odnosno preduzeća "Park" i poslovnim partnerima pripremila pregršt zanimljivih sadržaja i bogat zabavni program.

Cjelodnevna proljetna zabava namijenjena djeci i mladima da kroz druženje sa svojim vršnjacima, roditeljima i ostalim posjetiocima uživaju u prelijepo uređenom ambijentu "Pionirske doline" uz raznovrstan i cjelodnevni zabavni program uveliko traje, a mladi manekeni agencije Free Models, plesna škola Astorija, animatori u likovima Shreka, Ledene kraljice, Šilje, Miki Mausa i Mini Mausa, Ninja priuštili su im brojne zanimljivosti, iznenađenja, poklone, igre, druženje, slikanje.

Ipak djeci su, nakon zimskog perioda, najinteresantnije mnogobrojne životinje u zoološkom vrtu, a osim lavovima, škotskom govedu, zebrama, servalu, majmunima, lamama, posebnu pažnju posvećuju najmlađim stanovnicima- bebama životinja rođenim u "Pionirskoj dolini" tek prije nekoliko dana.

"Pionirska dolina" i zoo vrt, moglo bi se reći danas je i ozvaničila početak nove poslovne sezone, jer rekviziti za dječiju igru i zabavu su nakon zimske pauze ponovo pušteni u rad, kao i ljetna bašta, sve životinje tokom cijelog dana bit će u otvorenim dijelovima svojih nastambi, dječija igrališta bit će svakodnevno na raspolaganju mališanima, staze za šetnju pune šetača, a radno vrijeme u odnosu na zimu dosta duže tokom dana.

Proljetna zabava u "Pionirskoj dolini" trajat će do 17 sati, a podržali su je i Fuze Tea, Violeta, Meggle, Cinema City i JUB.