lifestyle
0

U Sarajevo dolazi Luciano Benetton

Sarajevo-X
U petak 11. marta u Clubu Coloseum održat će se modna revija Benettona na kojoj će biti predstavljena najnovija kolekcija ove modne kuće.

Ova prestižna italijanska firma danas je prisutna u 120 zemalja svijeta, sa više od 5.000 prodavnica u kojima se prodaje odjeća karakterističnog dizajna, pod prepoznatljivom parolom United Colors of Benetton, kao i modno orijentiranija linija Sisley, te linije sportske odjeće Playlife i Killer Loop.

Na reviji u Sarajevu koja će biti održana u okviru regionalnog predstavljanja nove kolekcije Benettona, bit će promovirane kolekcije za muškarce i žene koje će Benetton i Sisley ponuditi na tržištu za proljeće/ljeto 2005. godine. Sisleyevu ovogodišnju kolekciju najbolje opisuju riječi blještavilo i glamur. Elegantno provokativna, ova kolekcija će istovremeno šokirati i zavesti. Benettonova kolekcija predstavit će modele za različite ukuse. Kolekciju čini elegantna, seksi odjeća, ali nisu izostavljeni ni sportski i nešto avangardniji modeli.

Kolekcije će predstaviti domaći i manekeni iz regije, a reviju će pratiti atraktivan muzički program. Kao posebnu zanimljivost, organizatori navode kako će po prvi put modnoj reviji Benettona u Sarajevu prisustvovati Luciano Benetton, osnivač ove italijanske modne kuće.