POTPUNO SIGURNA
21

Promo / U "Našoj maloj klinici" najsavremenija laserska epilacija s manjim brojem tretmana

Pojačana dlakavost je problem koji muči veliki broj žena, ali i muškaraca. Najčešće predstavlja kozmetički problem, koji na osobu ima i jak psihološki utjecaj.

Britvice, vosak ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života svake žene koja kožu želi održavati glatkom i bez dlačica. No, savremene i sve naprednije dermatološke i kozmetičke metode omogućavaju da ih se riješite zauvijek, uz upotrebu posebnih lasera!

Laseri, prigodni za tu namjenu, koriste se u zadnjih 20-ak godina i neprekidno se tehnološki usavršavaju.

Za epilaciju se koriste i IPL uređaji koji nisu laseri, a talasna dužina svjetlosnog snopa nosi vrlo malu količinu energije i kao takve ih karakterizira vrlo slaba efikasnost. Ne spadaju u medicinske uređaje, pa se često koriste u kozmetičkim salonima sa niskom cijenom usluge.

Generalno, što laserski snop nosi veću energiju to brže uništava folikule dlaka, ali se ne može koristiti kod tamnije kože jer može dovesti do neželjenih nuspojava. Tako su ljekari bili prinuđeni imati više uređaja da bi mogli tretirati sve tipove kože.

Zahvaljujući tehnološkom napretku sada na raspolaganju imamo uređaje koji istovremeno rade na svim talasnim dužinama, te su pogodni za sve tipove kože, bez bojazni da će se poslije tretmana pojaviti bilo kakve neželjene posljedice.

Alma Soprano Ice unosi revoluciju u laserske metode epilacije!

Ovo je prvi uređaj koji ima 3 lasera za sve tipove kože (755 nm, 1064 nm i 810 nm)! Ima FDA certifikat za sve tipove kože (Food and Drug Administration - najznačajnije američko odobrenje za medicinsko upotrebu), posjeduje SHR™ tehnologiju sa radom u pokretu, kao i efikasno hlađenje kože. SHR tehnologija je do sada najveća revolucija kod trajnog uklanjanja dlačica. Posebna je po tome što se preko dlačica prelazi 10-12 puta, a svi drugi laseri samo jednom!

Evo još nekoliko odlika, koje Alma Soprano Ice čini najsavremenijim i uređajem posljednje generacije koji inkorporira sve najnovije tehnologije?

• Izrazito brzi tretmani koji kraće traju i do 50%, zahvaljujući većoj laserskoj površini nastavka

• Ima manji potreban broj tretmana u odnosu na druge lasere

• Jedini laser gdje se kod eventualne nelagode ili osjetljivosti smanji snaga lasera, a da se rezultat ne smanji, jer se automatski produži vrijeme trajanja tretmana

• ICE tehnologija je najnaprednije hlađenje, te su tretmani bezbolni i izrazito sigurni

• Nema oporavka nakon tretmana, niti crvenila

• Tretman uz uklanjanje dlaka istovremeno podmlađuje kožu, te znatno ubrzava zacjeljivanje kože kod uraslih dlaka i smanjuje razvoj pigmentacije

• Zahvaljujući SHR tehnologiji tretmani se rade tokom cijele godine, na svim tipovima kože, te i na tamnoj koži tokom ljeta

U želji da svojim klijentima ponude samo najbolje, Centar za estetsku hirurgiju "Naša mala klinika" u svoju ponudu je sada uvrstio i lasersku epilaciju najsavremenijim uređajem Alma Soprano Ice.

"Neka NMK bude vaš recept za ljepotu", poručuju iz Naše male klinike.

Besplatne konsultacije na kontakt telefon Centra za estetsku hirurgiju "Naša mala klinika":