Od 26. jula
134

U julu počinje prvi bh. trodnevni "Pyramid Yoga Fest"

Klix.ba
Bosna i Hercegovina će 26. jula dobiti svoj prvi yoga festival. Pyramid Yoga Fest trajat će tri dana, a na festival dolaze predavači, instruktori, muzičari i umjetnici iz cijelog svijeta.

Iako Bosna i Hercegovina svojom prirodom, turbulentnom historijom, hranom ne prestaje privlačiti ljude iz cijeloga svijeta, od ove godine tačnije od 26. jula imat će i razlog više za posjetu našoj zemlji.

U sveopštem haosu savremenog života, raste broj ljudi koji žele živjeti, zdravo u miru sa sobom i okolinom. Upravo to pruža trodnevni "Pyramid Yoga Fest" smješten u prelijepom ambijentu, sportsko–rekreativnog centra Ajdinovići.

Iako je u fokusu yoga kao vodeća tehnika uspostavljanja balansa i opuštanja, biće prezentirane i druge tehnike kojima možemo pobošljati zdravlje i život: meditacija, reiki, zvučne kupke, radionice o zdravoj prehrani i slično.

Posebna pažnja posvećena je radu s djecom. Kroz edukativne i zabavne radionice, djeca će učiti o ekologiji, očuvanju prirode, zdravoj prehrani.

Umjetničke izložbe, i bogat muzički program, učiniće potpunim ovo trodnevno putovanje u nepregledna prostranstva ljudskih bića.

“Muzičari, umjetnici, predavači dolaze iz cijeloga svijeta, a potvrđen je i veliki broj posjetitelja iz regiona. 'Pyramid Yoga Festival' u narednim godinam postaće regionalno mjesto okupljanja spiritualno osviještenih ljudi”, stoji u saopćenju.

Cilj festivala je i podizanje svijesti pojedinca i zajednice o zdravom i svjesnom načinu življenja, značaju kulture i umjetnosti u povezivanju naroda, te privući posjetitelje iz svih dijelova Evrope i svijeta i poslati pozitivnu poruku iz Bosne i Hercegovine.

"Festival treba postati platforma društveno odgovornih partnera prema zajednici, prirodi i nama samima.Tome u prilog ide i opredjeljenje da na festivalu neće biti korištena jednokratna plastična ambalaža”, stoji u saopćenju.

Više na informacija možete dobiti na oficijelnoj stranici Festivala.