lifestyle
236

U hotelu Holiday otvoren drugi frizerski salon Mahira Sinanovića

Sponzorisani članak
Foto: Edin Hadžihasić
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Iako je godinama odbijao da ima salon pored onog na Ferhadiji, poznati sarajevski frizer Mahir Sinanović danas je u hotelu Holiday otvorio svoj drugi frizerski salon. Otvorenju je prisustvovao veliki broj Mahirovih mušterija, kolega i prijatelja koji su, kako kaže, krivci za otvaranje salona "Mahir".

"Prijatelji su me na ovo nagovorili. Desio se hotel Holiday koji je zaživio u punom kapacitetu i on je oličenje našeg grada. Očekujem svoje dugogodišnje klijente, a i svi drugi su dobrodošli", kazao nam je Mahir.

Čast da presiječe svečanu vrpcu pripala je Mahirovoj prijateljici Murisi, koja je njegova klijentica već 25 godina.

"Murisu sam upoznao 1993. godina i svakodnevno smo se družili. Tad sam je prvi put ošišao i nakon toga više niko nije stavio makaze u njenu kosu osim mene. Zato sam poželio da ona otvori ovaj salon jer nismo više samo klijent i frizer, mi smo prijatelji", ističe Sinanović.

Enterijer novog salona odstupa od izgleda onog koji se nalazi na Ferhadiji, a Mahir kaže da je jako zadovoljan konačnim izgledom.

"Salon je pravljen u malo drugačijem stilu u odnosu na ono što sam ustvari ja. Prilagođen je hotelu i klijentima", navodi frizer.