Turistička ponuda izvan Zemlje

Turistička ponuda izvan Zemlje
0
S
Sarajevo-x.com
25.7.2006. u 12:55
0
komentara
0

dijeljenja
Turistička ponuda izvan Zemlje
Bit će to mali korak za turistu, ali veliki iznos na računu za turističku agenciju.
Jedna američka turistička kompanija odlučila se na sasvim novu turističku ponudu – odmor izvan granica ovog svijeta. Naime, oni nude običnim ljudima, sa neobičnim bankovnim računima, posjetu Međunarodnoj svemirskoj stanici i šetnju na udaljenosti od 350km iznad Zemlje.

Za skoro 19 miliona funti, Space Adventures vam nude 190 sati obuke u Star City astronautskoj školi u blizini Moskve, 16 dana provedenih na svemirskoj stanici, put raketom iz Kazahstana u svemir i nazad, te mogućnost da provedete 90 minuta lebdeći u orbiti u astronautskom odjelu, čija je cijena oko 6,5 miliona funti.

"Pogled na izlazak i zalazak Sunca, te na samo Zemlju iz nekog prostora između je dragocjeno iskustvo", kaže Stacy Tearne, potpredsjednica Space Adventures kompanije.

Space Adventures su svog prvog izletnika u orbitu poslali još 2001. godine. Riječ je o američkom multimilioneru, Dennisu Titu. Od tada su napravljena još dva slična aranžmana, a četiri su u fazi priprema. Prvi naredni je zakazan sa septembar ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.