{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tunika od marama

S
8.7.2008. u 16:00
1
1
Tunika od marama
1
Za ovaj put Narya i Ramona pripremile su nešto isto tako brzo i jednostavno kao što su i svi prethodni projekti, samo ovaj put je u pitanju odjevni predmet. Tunika ili bluza – kako već hoćete, za koju vam trebaju dvije marame, malo kose trake i ukrasna vrpca.


Pripremile: Narya i Ramona

Marame mogu biti istog ili različitog dezena. Izbor prepuštamo vama. Naše su različite zato što u prodavnici nisu mogle da se kupe dvije iste. Ali shvatile smo da će tako tunika biti mnogo zanimljivija.

Ukoliko ste početnik najbolje je uzeti obične pamučne marame. Pošto takav materijal ne klizi, to će vam uveliko olakšati i skratiti posao. Ako ste vještiji, naravno da možete izabrati neki drugi materijal.

Počinjemo tako što marame stavimo jednu na drugu, vodeći računa da se lica tkanina dodiruju.Kako bismo vam bolje dočarali na koji način se kroji tunika stavile smo jednu bluzu preko. Na ovaj način možete lako da odredite širinu tunike. Tunika može biti šira ili uža, ali vodite računa da ne bude preuska jer je nećete moći obući.Nakon toga zavrnite jedan kraj kao što je prikazano na slici.Višak materijala odrežite. To će biti vratni izrez.Po tankim bijelim linijama ćemo prošiti spojene marame. Višak materijala ćemo odrezati i porubiti ivice koje ostaju.

Zatim duž ivica vratnog izreza zašijte kosu traku.Ostavite dovoljno mjesta da možete poslije provući ukrasnu vrpcu.Kada ste provukli vrpcu i kroz prednju i kroz zadnju stranu, naberite materijal po želji.Krajeve vrpce možete spojiti i zašiti, a možete ih ostaviti slobodne i vezati u mašnu.I to je to!

Tunika je gotova i spremna za šetnju.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: