Delicija za učesnike
338

Trkači Sarajevo Sberbank polumaratona na cilju će dobiti porciju ćevapa

Klix.ba
U nedjelju, 15. septembra s početkom u devet sati, ispred SCC-a održat će se 13. Sarajevo Sberbank polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton i Novo Nordisk Fun Run. Organizator događaja, Udruženje Marathon Sarajevo, i ove godine najavljuje specijalnu "Mrkva Recovery Station" i za sve učesnike polumaratona i štafetne utrke.

Već dugi niz godina, Sarajevski polumaraton svojim trkačima pruža sveobuhvatno iskustvo, na društvenim mrežama poznato i pod znakom #halfmarathonfullexperience. Pored zadovoljstva istrčane dionice duge 21,1 kilometar i ovogodišnji Sarajevo Sberbank polumaraton trkačima će ponuditi poseban doživljaj kulturno-historijskog naslijeđa i turističkog potencijala grada, muzičkog ugođaja bh. izvođača i DJ-eva duž cijele trase trke, ali i specijalne gastronomske ponude koju samo Sarajevo može ponuditi.

Već treću godinu za redom, vjerni partner Udruženja Marathon Sarajevo, Mrkva group d.o.o. će za sve finišere Sarajevo Sberbank polumaratona i G-Drive štafetnog polumaratona obezbijediti porciju najboljih sarajevskih ćevapa za oporavak u cilju utrke. "Mrkva Recovery Station" jedna je od omiljenih stanica trkača nakon istrčane utrke kojoj će se moći radovati i ove godine.

"Pored informacija vezanih za samu trku, dugi niz godina jedan od najčešćih upita učesnika iz inostranstva, a posebno onih koji nam dolaze iz susjednih gradova BiH i regije, bio je gdje pojesti najbolje ćevape u gradu. To nas je dovelo na ideju da trkačima pružimo i najbolje gastronomsko iskustvo na samoj trci. Sretni smo i ponosni jer već treću godinu zaredom sarađujemo s brendom Mrkva, koji dodatno usrećuje naše trkače i pruža im #fullfoodexperience na, vjerujemo, jednom od najljepših polumaratona u regiji", izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

S druge strane, direktor Mrkva Group d.o.o. Adnan Mrkva kazao je kako je za njih biti sponzor Sarajevskog polumaratona privilegija i čast.

"Naša firma je najstarija tradicionalna sarajevska ćevabdžinica osnovana još 1963. Danas smo na tršištu izrasli u snažnu i postojanu kompaniju s preko 130 zaposlenika i osam poslovnica koje uključuju i vlastitu proizvodnju. Od nastanka do danas smo podržavali i direktno učestvovali u mnogim projektima za Sarajevo i BiH. Sarajevski polumaraton je izrastao u ozbiljan turističko-promotivni brend Sarajeva i BiH. Nekako nam se cini logičnim da sarajevski ćevap i ovakva manifestacija udruže snage i da kroz Mrkva 'Recovery Station' podržimo ovu izuzetnu manifestaciju", izjavio je Adnan Mrkva.

Osim toga, za sve trkače Sarajevo Sberbank polumaratona i G-Drive štafetnog polumaratona, Udruženje Marathon obezbijedilo je i specijalni "Lounge pre-race party", koji će se održati u prostorijama Bosanskog kulturnog centra, u subotu, 14. septembra od 17 do 19 sati. Uz poslastice bh. brenda Biona, trkače će zabavljati DJ Amina Hadžimusić.

Nakon završene utrke sve učesnike očekuje i poseban "Heineken 0.0 after-party" u prostorijama kluba Aquarius, na kojem će moći nazdraviti uspješno završenom 13. Sarajevo Sberbank polumaratonu i G-Drive štafetnom polumaratonu te se zabaviti uz dobru muziku, piće i zakusku.

Svi trkači koji su se već registrovali i uplatili kotizaciju za polumaraton i štafetni polumaraton, svoje startne pakete moći će preuzeti na registracijskom mjestu u prostorijama sarajevskog Bosanskog kulturnog centra, danas, 13. septembra, i u subotu, 14. septembra, od 12 do 20 sati. Prijave za kratku i zabavnu trku za građane "Novo Nordisk Fun Run" su otvorene do popunjenja limita utrke i dostupne putem službene web stranice Udruženja Marathon ili na registracijskom mjestu u BKC-u.

Svi zainteresirani trkači uplatu kotizacije mogu izvršiti na registracijskom mjestu utrke, do popunjenja limita trke.