{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
"Trka za demokratiju - 15. juli" u nedjelju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu

Sponzorirani članak
9.7.2018. u 13:12
6
"Trka za demokratiju - 15. juli" u nedjelju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu
6
"Trka za demokratiju - 15. juli" u nedjelju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu
U nedjelju, 15. jula sa početkom u 10 sati na Vilsonovom šetalištu, Turska ambasada u Bosni i Hercegovini organizovat će i drugu po redu "Trku za demokratiju – 15. juli" namijenjenu svim generacijama.
U nedjelju, 15. jula, sa startom u 10 sati ispred Ambasade Republike Turske na Vilsonovu šetalištu, bit će održana kratka ljetna trka/šetnja dužine 3,5 km pod nazivom "Trka za demokratiju - 15. juli". Generalni pokrovitelji trke: Ambasada Republike Turske u BiH, ZiraatBank, TIKA-Turska agencija za koordinaciju i saradnju, Yunus Emre Institut, Fondacija Maarif, Internacionalni univerzitet u Sarajevu i Natron-Hayat organizovat će po drugi put ovaj sportski događaj namijenjen svim generacijama, kako bi naglasili važnost mira, demokratije i solidarnosti.

Učešće na trci je besplatno, a očekuje se prisustvo i do pet stotina trkača i šetača. Trasa trke će voditi kroz mirno i prirodno okruženje Vilsonovog šetališta i prilagođena je kako trkačima rekreativcima, tako i osobama koje ne treniraju dovoljno. Za sve učesnike i učesnice organizatori su pripremili i kvalitetne trkačke pakete koji uključuju posebno dizajnirane dri fit majice te okrepu nakon trke. Tri najbolja učesnika i učesnice u obje kategorije bit će nagrađeni i vrijednim novčanim fondom u iznosu od 500 KM za prvoplasirane, 300 KM za drugoplasirane i 200 KM za trećeplasirane učesnike i učesnice.

Ambasada Republike Turske u BiH, ZiraatBank, TIKA-Turska agencija za koordinaciju i saradnju, Yunus Emre Institut, Fondacija Maarif, Internacionalni univerzitet u Sarajevu i Natron-Hayat ističu značajnu komponentu trke a to je jačanje društvenog okupljanja na temelju našeg zajedničkog pristupa demokratiji. U želji da se potakne aktivan i zdrav život, cilj trke je poslati poruku podrške svim narodima diljem planete koji promovišu vrijednosti mira, demokratije, solidarnosti i humanosti.

Više informacija o samom događaju dostupno je na oficijelnoj Facebook stranici trke a svi zainteresirani učesnici i učesnice mogu osigurati svoje učešće jednostavnim dolaskom i podizanjem svog startnog broja na upisnom mjestu trke koje će biti organizovano u subotu, 14. jula od 10:00 do 18:00 sati u prostorijama Atletskog kluba Bosna, na adresi Hamze Hume br.2 (1. sprat) te na dan trke, 15. jula od od 8:00 do 9:45 sati na štandu u zoni starta/cilja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: