Koja je vaša?
0

Tri tipa žena - šefica

Sarajevo-x.com
Sve donedavno žene šefovi su bile rijetkost u bilo kojoj branši poslovnog svijeta. U vrijeme jačanja feminizma i borbe za jednakost spolova pod motom "Žene mogu sve ono što mogu i muškarci" pojava žene-šefice i nije više toliko rijetka. Na internetu smo pronašli zanimljiv članak koji govori o tome kako se sve žene-šefice mogu svrstati u tri velike grupe.

"Kraljica"

Kraljičin modus rada je 'perfekcionizam i ništa osim perfekcionizma', te nikako ne trpi budale, stolice koje škripe ili miris sendviča. Dobra "Kraljica" će postaviti toliko visoke standarde da jednostavno nećete moći izbjeći nevjerovatnoj želji da joj udovoljite i nećete prestati pokušavati. Loša "Kraljica" natjerat će vas da sami pokrenete revoluciju.

"Glavna djevojka"

U ovu grupu spadaju žene koje su obično bile najpopularnije djevojke u srednjoj školi. "Glavna djevojka" šefuje opuštenošću, tako da svi misle kako je sve super. Odbacit će vas kući u svom ekstra skupom automobilu, odvesti vas na ručak kako biste pričali o snovima i ambicijama, ali za sve to zahtijevat će stopostotnu pseću odanost. Odjeća koju šefica više ne nosi postat će vaša, u nekim slučajevima čak i dečko. Šefica tipa "Glavna djevojka" oblikovat će vas po svojoj slici i bit će ponosna kada vidi da je u tome uspjela.

"Jedina žena u 'muškom' svijetu"

Ljudi obično misle da je noćna mora kada se žena ponaša kao muškarac. Da bar! Ovaj tip šefice misli da je mnogo bolji od njenih muških suparnika. Ona je ta koja je superiorna u svemu. "Jedina žena u 'muškom' svijetu" vjeruje da je najbolja iz dva razloga i to pametna je, promišljena i ambiciozna, te je neodoljivo ženstvena.

Ovakva šefica želi da svi prođu put do uspjeha kakav je ona imala i da se nju pita u kancelariji uopšte ne bi bilo drugih pripadnica ljepšeg spola. Niko neće moći napustiti kancelariju prije nje i vjerovatno će upravo "Jedina žena u 'muškom' svijetu" biti ta koja će vas držati na sastancima do kasno u noć petkom navečer.

I to je to, upravo ste saznali koja su to tri tipa žena šefica, a vrlo vjerovatno ćete se prije ili kasnije, za vrijeme svoje profesionalne karijere, susresti s jednim od njih.