lifestyle
0

Trek World Bike central Europe - godišnja prezentacija i promocija biciklizma

Klix.ba
Prije tri dana svjetski biciklistički gigant Trek je u Češkoj održao redovnu godišnju prezentaciju i promociju noviteta u biciklizmu kao i edukaciju o istom.

Posebna pažnja se posvetila sigurnosti biciklista kroz korištenje kaciga sa MIPS tehnologijom, te važnosti rasvjete, posebno zadnje i za dnevnu upotrebu jer po statistikama koje su prezentirane preko 40% posto vozača nastrada udarom od straga.

Iz Treka se odlučili da u 2017. godini pojednostave stvari i smanje broj modela za 24% te tako pomognu kupcima i oslobode ih nedoumica pri samom odabiru.

Što je najbitnije "the best buy" su nadograđeni boljim paketima opreme, a što je za ljubitelje biciklizma najvažnije - cijena će biti niža. Također, mnogo pažnje i očekivanja usmjereno je prema E-bajkovima i "project one", to je program nadoplate za posebnu boju i druge specifikacije koje se mogu mijenjati na biciklu.

Šlag je bio predavanje i druženje sa Garry Fisherom tvorcem moderenog brdskog biciklizma.

Kao i uvijek najzanimljivije je bilo na testnim demo vožnjama gdje su se mogli testirati i najskuplji modeli ovog prestižnog brenda.

Bosnu i Hercegovinu na ovom posebnom događaju predstavljao je Trek Bike Centar Sarajevo i kako navode na istoj su bili autorizovani dileri i uvoznici iz centralne Evrope.

Vezani članci