Sarajevo
0

Treća noćna trka "Vienna Run4Lifestyle" okupila najveći broj trkača

Klix.ba
Ovogodišnja, već tradicionalna noćna trka "Vienna Run4Lifestyle" održana je 14. juna pod generalnim pokroviteljstvom Vienna osiguranja VIG, a okupila je najveći broj učesnika do sada.

Ruta "Vienna Run4lifestyle" prolazila je od BBI centra u Titovoj ulici kroz najljepše dijelove grada Sarajeva: BBI Centar, ulica Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra...

"Zadovoljstvo nam je da smo i ove godine bili dio ovog već tradicionalnog sportskog događaja, koji u cjelosti korespondira sa onim za šta se Vienna osiguranje VIG zalaže, a to je zdrav i aktivan životni stil. Najbolji ambasadori naše orijentacije su svakako i naši zaposlenici, ali i kolege iz VIG grupacije koji su ovim povodom i ove godine doputovali u naš glavni grad", izjavio je izvršni direktor Vienna osiguranja VIG, Borislav Doder.

"Sretni smo da je naš glavni grad postao prepoznatljiv i po noćnoj utrci Vienna Run4lifestyle koja okuplja trkače ne samo iz naše zemlje nego i iz regije. Ove godine Sarajevo je ugostilo preko 300 gostiju iz drugih gradova BiH i regije i na taj način ostvaren je veliki broj noćenja i istaknut turistički potencijal našeg grada. Vienna osiguranje VIG je podržalo ovaj važan trkački i društveno odgovorni događaj već 3. godinu za redom i ponosni smo jer sarađujemo sa jednom tako entuzijastičnom kompanijom koja brine o zdravlju naših sugrađana i svojih uposlenika“, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

I ove godine je trku otvorio predsjednik Nadzornog odbora Vienna osiguranja VIG, Gabor Lehel, koji nije krio zadovoljstvo što je ponovo gost našeg glavnog grada.

"Sretan sam što sam i ove godine dio ovog jedinstvenog sportskog događaja u BiH, koji istinski oslikava princip različitosti, temeljnu vrijednost naše VIG grupacije. Ovaj događaj raste iz godine u godinu i mogu da kažem da ova ruta kroz najljepše dijelove Sarajeva zaista ima svoj šarm. Ponosan sam na činjenicu da je Vienna osiguranje VIG prepoznalo potencijal ovog događaja koji ima brojne pozitivne efekte kako na učesnike, tako i na društvo u cjelosti", rekao je Lehel.

Pored profesionalnih trkača, ove godine su se okušali i novi trkači koji su pokazali zavidne rezultate.

Pobjednik ovogodišnje trke u ženskoj konkurenciji je Amela Trožić, a drugo i treće mjesto osvojile su Hanifa Terzić i Star Hy. U muškoj konkurenciji prvi na cilj stigao je Srđan Samardžić, drugoplasirani je Alija Imamović, a trećeplasirani je Uroš Gutić.