Dan zabave i edukacije
42

Treća MAMF konferencija za mame bit će održana 12. decembra u Sarajevu

E. Sk.
Treća MAMF konferencija za mame, čiji je cilj povezati majke iz različitih dijelova BiH bit će održana u subotu, 12. decembra u Swissotelu u Sarajevu.

I ove godine mame očekuje dan zabave, edukacije, umrežavanja i podrške.

"Ohrabreni upitima i željom mama da ne odgodimo ovaj naš 'energy boost' događaj, MAMF tim je odlučan da uz poštivanje svih epidemioloških mjera održimo ovogodišnju konferenciju koja je sad već u statusu trogodišnjaka spremnog na nova upoznavanja, iskustva i jačanje porodičnih vrijednosti", naglašava Meliha Mulahalilović-Žiško, organizatorica MAMF-a.

Glavna misija konferencije je da okupi žene iz različitih krajeva BiH oko zajedničkih tema kao što su majčinstvo, briga o zdravlju, poslovni izazovi, ali i ponudi priliku da se bar na jedan dan žene zabave, uvežu i napune baterije slušajući priče drugih žena, dijeleći iste brige, strahove, ali i ohrabrenja.

Ove godine organizatori naglašavaju da je poseban akcenat na aktivan doprinos u zajednici jer ono što činimo i promoviramo može itekako utjecati na živote drugih.

Paneli 3.MAMF-a su Zdrava mama i djeca, Priče heroina, Biznis klub i Hrana za dušu, a ove godine govornici su doktor Admir Rama, specijalista ginekologije i akušerstva, doktorica Amra Junuzović-Kaljić, pedijatar, Ines Kavalec, predsjednica druženja "Dajte nam šansu", Emina Ganić, Jadranka Miličević, aktivistkinja i direktorica Fondacije CURE te brojne druge mame.

Prijava su otvorene do 5. decembra, a prisustvo konferenciji je besplatno.

U skladu s epidemiološkim mjerama, prisustvo će biti omogućeno za 30 osoba dok će snimak Konferencije biti distribuiran putem društvenih mreža. Prijavu je moguće izvršiti putem e-maila [email protected].