|

Tradicionalna škola biciklizma za najmlađe Giro Bambino bit će održana 8. jula

Tradicionalna škola biciklizma za najmlađe Giro Bambino bit će održana 8. jula
36
Klix.ba
5.7.2018. u 14:01
4
komentara
36

dijeljenja
Tradicionalna škola biciklizma za najmlađe Giro Bambino bit će održana 8. jula Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon dvije odgode zbog kiše u junu, konačno su stigli sunčani dani koji obezbjeđuju sjajnu biciklističku zabavu za najmlađe na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Tradicionalna mala škola biciklizma je dobila finalni datum održavanja - nedjelja, 8. juli, tačno u podne, na lokaciji kod Novotel hotela Bristol.
Organizatori su već ranije najavili specijalni poligon za male bicikliste, učenje kroz prepreke i stručne savjete, ali i edukaciju vezanu za učestvovanje u saobraćaju što će biti od velike koristi svima kada stasaju da svojim dvotočkašima idu u školu ili na fakultet. A kako je u međuvremenu ocrtana i biciklistička traka na saobraćajnici kroz Vilsonovo šetlaište, biće održana i kratka edukacija za mališane i njihove roditelje vezana za njeno korištenje. Na kraju zabave biće dodijeljeni i tradicionalni pokloni za najsretnije bicikliste.

Foto: Arhiv/Klix.ba Foto: Arhiv/Klix.ba


Iz udruženja Giro di Sarajevo pozivaju sve mališane na biciklistima i njihove roditelje na još jedno biciklističko druženje, uz napokon dočekano sunce, Quickie kroasane i Cappy Junior sokiće te specijalno voćno osvježenje koje obezbjeđuje Bingo. Događaj su pomogli Podravka i Ciklo Centar, a sve se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo uz saradnju sa Općinom Novo Sarajevo i MUP-om KS.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...