lifestyle
1.1k

Tinejdžerka koja boluje od raka inspirisala svijet fotografijama: I dalje sam princeza

Klix.ba
Sedamnaestogodišnja Andrea Salazar je učenica srednje škole u Texasu koja se od djetinjstva bavi manekenstvom. Boluje od raka limfnog sistema (Hodgkinov limfom) i zbog zračenja je izgubila kosu. Ali, nije dozvolila da joj rak uništi ljepotu i snove.

Organizovala je fotoshooting u stilu princeze kojim je proslavila svoju ćelavu glavu sa fotografom Gerardom Garmendijem.

"Rak me ne može spriječiti da budem princeza", napisala je Andrea uz fotografije koje je postavila na Twitteru.

Njen tvit je postao viralan i dobio je na stotine hiljada lajkova i blizu 100.000 dijeljenja. Ovo je bio veliki korak za nju jer se, priznala je, plašila izaći vani bez kose.

"Kada mi je prije nekoliko mjeseci počela opadati kosa, nisam mogla zamisliti da ću izaći vani bez perike. Izgubila sam samopouzdanje. Ali uz mnoge druge stvari ovo putovanje me je naučilo da volim i prihvatim sebe bez obzira na to kako izgledam. Naučila sam da kosa na nečijoj glavi ne definiše vas kao osobu već vaše radnje i način na koji se ponašate prema drugima. Sve djevojčice su princeze i danas se osjećam lijepo iznutra i spolja", napisala je na Instagramu.

Njena priča inspirisala je mnoge ljude širom svijeta koji su joj poželjeli ozdravljenje i iskazali oduševljenje njenom energijom i borbenim duhom.