lifestyle
0

Tijelo Kate Winslet inspiracija za dizajn novog Jaguara

Sarajevo-x.com
U popularnom američkom TV showu Jaya Lenoa filmska glumica Kate Winslet je otkrila da je njeno tijelo poslužilo kao inspiracija dizajnerima za novi sportski automobil kompanije Jaguar.

Winslet (31), priznala je da je ona bila u mislima glavnog dizajnera Jaguara, Iana Calluma kada je kreirao novi Jaguar XK.

Dobitnica Oskara je na pomenutom TV showu izjavila: "Callum misli da sam ja idealna žena. Čula sam da je bio inspirisan oblikom mog tijela, što je veoma laskavo."

[SLIKA]1[/SLIKA]

Glumica se našalila da bi voljela da je bila uključena u dizajniranje. "Prednja svjetla su velika. Treba ih odstraniti. Ispod upravljačke table treba ugraditi ploču sa rozim i plavim neonskim svjetlima, kišobrančićima i ananasima."

Callum, Jaguarov glavni dizajner koji je radio na Aston Martinu DB7, potvrdio je da je Winslet bila njegova inspiracija. "Kate Winslet je za mene idealna žena. Žena je sa naglašenim prirodnim oblinama, naglašenom sposobnošću i integritetom i izgleda veoma britanski. A kao i automobil, posjeduje 'suštinu' i nije samo lijepo naličje."