lifestyle
0

Teniserke Istoka vs. teniserke Zapada

Sarajevo-x.com
Sigurno nije prvi put da primjećujemo razliku u tjelesnoj građi najboljih teniserki Istoka i Zapada. Dok iščekujemo žensko finale Wimbledona, napravili smo malu usporedbu.

Dva potpuno različita tipa tjelesne građe predstavljaju dvije različite škole tenisa. Teniserke iz Istočnoevropskih zemalja su uglavnom visoke i vitke, dok su njihove suparnice sa Zapada niže i zdepaste. Tu su Sharapova, Kuzntesova, Petrova itd. nasuprot Clijsters, Mauresmo, Serene i Venus Williams itd.

Prosječna visina teniserki sa Istoka jeste 175 cm, dok je prosječna visina Zapadnjakinja 171 cm. Razlika je čak i veća ukoliko se u obzir uzmu samo ruske teniserke sa prosječnom visinom od 177 cm.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Dovoljno je da pogledamo prelijepu Sharapovu, visoku 184 cm, težine 57 kg, koja je 10 cm viša i 11 kg lakša od Kim Clijsters iz Belgije. Amelie Mauresmo, koja igra za Francusku, je 9 cm niža i 12 kg teža od Marie Sharapove.

Tu je i slavna Venus Williams, koja jeste 1 cm viša od Sharapove, ali „višak“ kilograma (čak 16 kg) nadoknađuje tih 185 cm visine.

[SLIKA]4[/SLIKA]

Tko još može zaboraviti prekrasnu Anu Kournikovu, iako je davno napustila tenis?

[SLIKA]3[/SLIKA]